Mainos

Kiinan kohumurhaoikeudenkäynnissä tunnustus

Laajalti kohua herättäneessa murhaoikeudenkännissä on tehty tunnustus. Kiinan kommunistipuolueen entisen johtohahmon Bo Xilain vaimo Gu Kailai myönsi sekoittaneensa syanidia brittiliikemies Neil Heywoodin juomalasiin tämän hotellihuoneessa viime marraskuussa.

Gu Kailai ja Neil Heywood viettivät iltaa teetä ja viskiä nauttien hotellihuoneessa Chongqingissa 13. marraskuuta. Kun Heywood humaltui ja pyysi vettä, antoi Gu hänelle vesilasin, johon oli sekoitettu syanidijauhetta. Asiasta kertoi Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua. Kuolemaa väitettiin aluksi alkoholimyrkytykseksi, kunnes Heywoodin perhe ja Britannian hallitus vaativat tarkempia tutkimuksia.

Motiivi murhalle oli se, että Heywood oli uhannut perheen pojan Bo Guaguan henkeä, kun heille oli tullut riitaa rahasta. Oikeuskäsittely on vielä kesken, mutta Gu Kailai saattaa saada teostaan kuolemantuomion.

Kun murhaepäilyt tulivat julki viime keväänä, kun kommunistipuolueen nouseva tähti, Bo Xilai erotettiin kaikista keskeisistä tehtävistään. Bo Xilain oikea käsi ja alueen poliiisijohtaja Wang Lijun haki hädissään poliittista turvapaikkaa Yhdysvaltain konsulaatista.Hänen anomuksena kuitenkin evättiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.