Mainos

Kiinan hallinto yrittää sensuroida kuvia Hongkongin sateenvarjoista

Kymmenettuhannet ihmiset ovat yöpyneet jälleen Hongkongin kaduilla eivätkä osoittaneet merkkiäkään väistymisestä.

Aiemmin tänään Hongkongin hallinto ilmoitti vetävänsä mellakkapoliisin pois kaduilta. Samalla se pyysi, että mielenosoittajat hajaantuisivat niin rauhallisesti kuin mahdollista.  Viranomaiset pehmensivät toimiaan huomattavasti, sillä vielä eilen poliisi vielä hajotti mielenosoituksia kyynelkaasulla.  

Sairaalaviranomaiset kertoivat yli 40 ihmisen loukkaantuneen sunnuntai-illasta lähtien.  

Hongkongin mielenosoitukset nimettiinkin nopeasti sateenvarjovallankumoukseksi, kun mielenosoittajat suojautuivat poliisin kyynelkaasulta värikkäiden sateenvarjojen alle.  

Sosiaalinen media täyttyi sateenvarjoin, muovikelmuin ja hengityssuojin varustautuneiden ihmisten kuvista.

Samalla Kiinan keskushallinto on tehnyt kaikkensa, jotta valokuvat sateenvarjoista eivät leviäisi Manner-Kiinassa. Tänään kuvapalvelu Instagram lisättiin kiellettyjen sovellusten listalle. 

Kiinassa on jo ennestään rajoitettu tiukasti internetin käyttöä ja pääsyä ulkomaalaiseen sosiaalisen median palveluihin, kuten Facebookiin ja Twitteriin. Hongkongia rajoitukset eivät koske.  

Protestit paisuivat viikonloppuna, kun opiskelijamielenosoitusten lisäksi Occupy Central -liike aloitti protestinsa. Mielenosoittajat vaativat vapaata ehdokasasettelua vuonna 2017 pidettävässä Hongkongin johtajavaalissa. Kiina haluaa valita johtajavaalin ehdokkaat.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.