Mainos

Kiinalta suurluotto Venäjälle

Kiina on ilmoittanut myöntävänsä 540 miljoonan dollarin (lähes 2,9 mrd mk) rahoitusluoton Venäjälle Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kautta. Rahoilla on määrä auttaa Venäjää palauttamaan tasapaino talouskurimuksessaan.

-Venäjän talousvaikeuksien pahentuessa Kiina on luvannut 540 miljoonaa dollaria tukea IMF:n käyttöbudjetin kautta, sanoi Kiinan ulkoministeriön edustaja Zhu Bangzao lehdistötilaisuudessa.

Zhun lausunnosta ei ilmennyt, onko Kiinan lupaama rahoituserä osa IMF:n jo kokoamaa 22,6 miljardin dollarin rahoituspakettia vai onko rahat tarkoitettu tulevaan rahoituspakettiin.

IMF on koonnut Venäjälle 22,6 miljardin dollarin luototuspaketin, mutta ei aio maksaa rahoja ennen kuin Venäjä saa pankki- ja talousjärjestelmänsä uudistukset raiteilleen.

Itävallan talousministeri Johann Farnleiter sanoi tänään, ettei uusi rahoituspaketti IMF:n johdolla olisi oikea ratkaisu Venäjän ongelmiin tässä tilanteessa. Farnleiterin mukaan Venäjän kriisin juuret ovat sen instituutioiden heikkoudessa.
-Ajattelun Venäjällä on muututtava. IMF:n perinteinen malli ei enää toimi. Ongelmat eivät ratkeaisi, vaikka pumppaisimme Venäjälle 10 tai 15 miljardia dollaria, Farnleiter sanoi EU:n parlamentissa. Ministerin mukaan Maailman kauppajärjestön WTO:n olisi otettava aktiivisempi rooli rahamarkkinoiden kehityksestä keskusteltaessa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.