Mainos

Kiinalta 4 000 sotilasta luovutusyönä Hongkongiin

Kiina ilmoitti tänään lähettävänsä 4 000 sotilasta sekä helikoptereita ja sotilasaluksia Hongkongiin heti siirtokunnan luovutuksen jälkeen.

Suunnitelmista ilmoitti Hongkongin tulevan johtajan Tung Chee-hwan edustaja. Kiinalaisten joukkojen on määrä ylittää raja kuusi tuntia sen jälkeen, kun siirtokunta on siirtynyt Britannialta Kiinalle.

Britannian yli 150 vuotta kestänyt siirtomaaherruus päättyy heinäkuun ensimmäisen päivän vastaisena yönä. Kiinan aikaisemmin antamat luvut joukkojen vahvuudesta ovat olleet huomattavasti pienempiä.

Hongkongin viimeinen brittikuvernööri Chris Patten sanoi olevansa pettynyt Kiinan päätökseen ja toivovansa, että Kiina peruu sen.

Halonen Hongkongiin

Ulkoministeri Tarja Halonen matkustaa viikonvaihteessa Hongkongiin osallistuakseen alkuviikosta juhlallisuuksiin, joilla Iso-Britannia luovuttaa Hongkongin hallinnan ja määräysvallan Kiinalle.

Halonen tekee matkan Britannian ja Kiinan yhteisestä kutsusta. Halonen osallistuu maanantaina englantilaisten ja tiistaina kiinalaisten isäntiensä järjestämiin juhlatilaisuuksiin.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.