Kiinalaisnainen maksoi 6,5 miljoonaa tyttären saatua paikan huippuyliopistosta – kertoo nyt tulleensa erehdytetyksi: "Hänen anteliaisuuttaan on käytetty hyväksi"

Kiinalaisnainen kertoo, että hänet erehdytettiin maksamaan 6,5 miljoonaa dollaria osana Yhdysvaltain laajaa yliopistoskandaalia, uutisoi Bloomberg. Yhdysvalloissa paljastui hiljattain petosvyyhti, jossa useiden varakkaiden vanhempien kerrotaan lahjoneen lapsensa yliopistoihin.

Stanfordin yliopistossa opiskellut kiinalainen Yusi Zhao menetti opiskelupaikkansa yliopistossa, johon hän oli aiemmin kertonut päässeensä kovan työn tuloksena.

Nyt hänen äitinsä, rouva Zhao kertoo, että hänet erehdytettiin maksamaan 6,5 miljoonaa dollaria miehelle, jonka uskotaan olevan Yhdysvaltain yliopistoskandaalin takana. Naisen oman kertomuksen mukaan hän luuli antaneensa lahjoituksen Stanfordin yliopistolle.

Useat vanhemmat lahjussyytteessä

Lausunnon mukaan hän lahjoitti miljoonien rahasumman William Singerin säätiölle miehen pyynnöstä noin kuukausi sen jälkeen, kun hänen tyttärellensä oli tarjottu paikkaa yliopistosta.

Niin koulut, opinto-ohjaajat, oppilaat kuin pääsykokeita järjestävät tahotkin ovat joutuneet Yhdysvalloissa ikävän skandaalin keskelle sen jälkeen, kun laaja huijauskohu paljastui. Useita varakkaita vanhempia syytetään lahjusten antamisesta yliopistoille vastineeksi lasten opiskelupaikoista.

Skandaalin keskiössä ollut William Singer on myöntänyt syyllisyytensä muun muassa rahankiristykseen rahanpesuun ja petokseen. Hänen kerrotaan muun muassa lahjoneen yliopistojen urheiluvalmentajia ja huiputtaneen koetuloksia varmistaakseen rikkaiden lasten paikat huippuyliopistoissa.

Ei ollut täysin perillä valintajärjestelmästä

Laajan petosvyyhdin tultua julki Yusi Zhao menetti opiskelupaikkansa, sillä New York Postin mukaan Singer oli esitellyt kiinalaisnaisen tyttären Stanfordin yliopistolle kilpapurjehtijana.

Rouva Zhao toteaa lausunnossaan, että myös hänen tyttärensä on joutunut petosvyyhdin uhriksi. Hän sanoo antaneensa lahjoituksen opetushenkilöstön palkkoihin, stipendeihin, urheiluohjelmiin ja vähävaraisten oppilaiden tukemiseksi. Lisäksi hän toteaa, ettei hän ollut täysin perillä yhdysvaltalaisten yliopistojen valintajärjestelmästä.

– Rouva Zhao on ymmärtänyt tulleensa harhaanjohdetuksi. Hänen anteliaisuuttaan on käytetty hyväksi ja hänen tyttärestään on tullut petoksen uhri, naisen lakimies totesi lausunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat