Mainos

Kiina vastustaa ilmaiskuja Kosovoon

Kiina ilmoitti tänään toistamiseen vastustavansa Naton ilmaiskuja serbikohteisiin. Kiinan mukaan länsimaat etsivät kuumeisesti tekosyitä, jotka oikeuttaisivat yritykset ratkaista Kosovon kriisi sotilaallisin keinoin.

-Kosovon kriisiä ei voida ratkaista pommituksilla, Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua totesi kommentissaan. Siitä huolimatta länsimaat uhkaavat Jugoslaviaa sotilaallisilla iskuilla ja etsivät kuumeisesti tekosyitä, jotka oikeuttaisivat nämä toimet. Tilanne Kosovossa on rauhoittumassa ja koko alueella ollaan siirtymässä liennytyksen suuntaan, uutistoimisto sanoi.

-Tässä tilanteessa Naton iskut eivät suinkaan tuo mukanaan rauhaa, vaan aiheuttavat varmasti tiukkaa vastustusta Jugoslaviassa, mikä puolestaan johtaa sodan laajentumiseen ja kriisin kärjistymiseen entisestään, Xinhua arvioi.

Kiina on koko Kosovon kriisin ajan vastustanut Naton kaavailemia sotatoimia, joiden se katsoo loukkaavan Jugoslavian itsemääräämisoikeutta ja olevan ristiriidassa myös YK:n peruskirjan kanssa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.