Mainos

Kiina torjui epäilyt suu- ja sorkkataudista

Kiina on torjunut epäilyt siitä, että kiinalainen saastunut liha olisi Britannian suu- ja sorkkatautiepidemian takana. Kiinan maatalousministeriön edustajan mukaan maassa ei ole ollut suu- ja sorkkatautitapauksia kahteen vuoteen.

Brittilehti The Times kirjoitti eilen, että suu- ja sorkkatautiepidemia sai luultavasti alkunsa kiinalaisessa ravintolassa tarjotusta lihasta, joka oli tuotu maahan laittomasti mahdollisesti kaukoidästä.

Kiinan maatalousministeriön edustaja puolusti uutistoimisto AFP:n mukaan maansa karanteenimääräyksiä ja sanoi, että vaikka tautitapauksia löydettäisiinkin, sairastuneita eläimiä ei voitaisi viedä maasta. Kiinassa toimivan länsimaisen maatalousasiantuntijan mukaan "on yleisesti tiedossa", että suu- ja sorkkatauti on laajalle levinnyttä Kiinassa.

Myös Hongkongin viranomaiset pitävät "epätodennäköisenä sitä, että saastunut liha olisi peräisin Honkongista. Hongkongin yliopiston tutkija Wallace Lim kuitenkin sanoi televisioyhtiö CNN:n haastattelussa, että Britanniassa levinnyt virus voi hyvinkin olla peräisin Aasiasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.