Mainos

Kiina suomi IMF:ää Kaakkois-Aasian apupaketeista

Kiina syytti keskiviikkona Kansainvälistä valuuttarahastoa IMF:ää Yhdysvaltain talutusnuorassa kulkemisesta. IMF asettaa velkojen vaivaamille Aasian maille epäoikeudenmukaisia vaatimuksia, China Daily -lehti kirjoitti pääkirjoituksessaan keskiviikkona.

IMF:n lainoilleen asettamat ehdot palvelevat China Dailyn mukaan ulkomaalaisten sijoittajien etua. Lehden mielestä mm. vaatimukset Etelä-Korean pääomamarkkinoiden avaamisesta ja tuontiesteiden poistamisesta ovat Yhdysvaltain edun mukaisia, mutta eivät välttämättä hyödytä Koreaa.

Etelä-Korea joutuu China Dailyn mukaan taloudellisesti erittäin ahtaalle, koska IMF on vaatinut lainaehdoissaan myös julkisen sektorin leikkauksia.

IMF on myöntänyt Etelä-Korealle, Indonesialle ja Thaimaalle apupaketit sen jälkeen kun Aasian rahoituskriisi alkoi heinäkuussa. Kiina kuuluu IMF:n sisarjärjestöön Maailmanpankkiin. Maailmanpankki myönsi Kiinalle viimeksi kesäkuussa kaikkiaan 28 miljardia dollaria. Valtaosa rahoista suuntautui maanviljely- ja kuljetussektorille.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.