Mainos

Kiina pyytää apua aids-taisteluun

Kiina ilmoitti tänään pyytävänsä ulkomaisilta hallituksilta ja kansainvälisiltä organisaatioilta rahallista apua HI-viruksen vastaiseen taisteluun. Kiina pyrkii rajoittamaan tartunnan saaneiden määrän 1,5 miljoonaan vuoteen 2010 mennessä.

Kiina on lähettänyt 100 erilaista ehdotusta aidsin leviämisen estämiseksi maassa kaikkiaan 40 ulkomaiseen lähetystöön ja kansainväliseen organisaatioon, Kiinan uutistoimisto Xinhua kertoi. Kiina pyytää sekä taloudellista että teknologista apua aidsin vastaiseen taisteluun. Tavoitellun tuen määrää ei kuitenkaan ilmoitettu.

Kiina on suunnitellut perustavansa avun turvin internetiin aids-tietosivuja, julkaisevansa taudista kertovia tietokirjoja ja rohkaisevansa kondomien käyttöä. Aids-asiantuntijat ovat varoittaneet, että hiv-tartunnat leviävät Kiinassa räjähdysmäisesti tulevina vuosina. Vuoteen 2000 mennessä tartuntatapauksia ennustetaan olevan jo miljoona ja vuonna 2010 peräti 10 miljoonaa.

Viime vuoden lokakuuhun mennessä Kiinassa oli hieman yli 8000 hiv-tartuntaa. Kiinan terveysministeriön mukaan taudin huima leviäminen uhkaa erityisesti huumeiden käytön ja prostituution leviämisen myötä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.