Mainos

Kiina kiitteli tukijoitaan ihmisoikeuskiistassa

Kiina kiitteli tänään tukijoitaan, joiden avulla se pystyi estämään YK:n arvostelun maan ihmisoikeustilanteesta. Kiina sai eilen riittävästi tukea vaatimukselleen jättää Tanskan ehdottama kriittinen päätöslauselmaluonnos käsittelemättä YK:n ihmisoikeuskomissiossa.

-Kiinan hallitus ilmaisee kunnioituksensa ja kiitollisuutensa kaikille maille, jotka ovat pitäneet kiinni oikeudenmukaisuudesta ja antaneet tukensa Kiinalle, sanoi Kiinan ulkoministeriön edustaja Shen Guofang.

Kiinan kannalla oli eilisessä istunnossa 27 maata komission 53 jäsenmaasta. Kiina on seitsemänä vuonna peräkkäin onnistunut torjumaan komission puuttumisen Kiinan ihmisoikeustilanteeseen. Tällä kertaa Kiinaa auttoi myös se, että EU-maat eivät kokonaisuudessaan asettuneet tukemaan Tanskan laatimaa, kärkevää luonnosta. Niin ikään monet kehitysmaat asettuivat Kiinan puolelle, koska useilla niistä on itselläänkin ongelmia ihmisoikeuksien kunnioittamisessa.

Tanska: Tappiosta voitto

Tanska vakuutti, että sen kärsimä tappio oli eräässä mielessä myös voitto. Tanskalaiset pitivät tärkeänä sitä, että Kiinan ihmisoikeustilanne on viime päivien aikana ollut suuren kiinnostuksen kohteena. Ulkoministeri Niels Helveg Petersen totesi kuitenkin, että Tanska toivoo maiden välisten suhteiden palaavan vähitellen normaaleihin uomiin. Kiina peruutti äskettäin useita virallisia vierailuja Tanskaan vastalauseena Tanskan toimille ihmisoikeuskomissiossa.
(STT-Reuter-AFP)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.