Mainos

Kiina ja Ranska tiivistävät yhteistyötään

Kiina ja Ranska sopivat tänään laaja-alaisesta yhteistyöstä maiden kesken. Kiinassa vieraileva Ranskan presidentti Jacques Chirac ja vierailun isäntä, Kiinan presidentti Jiang Zemin allekirjoittivat kumppanuussopimuksen, jossa painotetaan maiden välistä yhteistyötä uudelle vuosisadalle siirryttäessä. Sopimuksessa painotetaan kansainvälisen yhteistyön merkitystä, jotta mikään yksittäinen maa ei saisi johtavaa asemaa kansainvälisessä politiikassa.

Chirac kiitteli sopimusta ja piti sitä esimerkkinä siitä, mitä yhteistyöllä voidaan saada aikaan. Chirac sanoi, ettei sopimus syntynyt ihmisoikeuksien kustannuksella. Hän ei kuitenkaan ottanut puheeksi poliittisia vankeja tai Tiibetin-tilannetta keskusteluissaan Jiangin kanssa.

Ulkoministeri Hervé de Charette sen sijaan kehotti Kiinaa vapauttamaan mm. tunnetut toisinajattelijat Wang Danin ja Wei Jingshengin. De Charette esitti kehotuksensa virkaveljelleen Qian Qichenille. Hän luovutti Qianille kaikkiaan 17 nimeä käsittävän listan vapautettavista. De Charette ei kertonut, miten Qian vastasi vapauttamisvaatimukseen.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.