Mainos

Kiina eristi kymmeniä meksikolaisia

Kiina on eristänyt noin 40 meksikolaista sikainfluenssan pelossa. Meksikolaisia on asetettu karanteeniin eri puolilla Kiinaa, vaikka heillä ei ole ilmennyt sikainfluenssan oireita.

Meksikon suurlähetystöstä kerrotaan, että karanteeniin määrätyt ovat hotelleissa Pekingissä, Shanghaissa ja Guangzhoussa.

Meksikolaisten virkamieslähteiden mukaan kiinalaiset lentokenttäviranomaiset määräsivät Meksikosta ja Yhdysvalloista Kiinaan lentäneitä meksikolaisia erillisiin huoneisiin lentokentällä heidän kansallisuuteensa vedoten.

- Lentokenttäviranomaiset halusivat mitata heidän lämpötilansa. Vaikka se ei poikennut normaalista, meksikolaismatkustajat määrättiin karanteeniin, Meksikon Pekingissä sijaitsevassa suurlähetystössä työskentelevä virkamies hämmästelee.

Meksikon ulkoministeri on ohjeistanut meksikolaisia välttämään matkustamista Kiinaan.

Matkatavaroihin ei koskettu

Sikainfluenssatartunnan pelko saa koko ajan myös uusia muotoja.

Ranskassa tuhatkunta lentomatkustajaa on joutunut viikonvaihteessa pulaan, kun matkatavarankäsittelijät kieltäytyivät koskemasta Meksikosta ja Espanjasta saapuneisiin matkalaukkuihin virusvaaraan vedoten.

Pikalakko alkoi eilen, kun Orlyn lentokentälle laskeutui Cancunin-kone. Sen jälkeen boikottiin joutuivat Espanjan-koneista puretut matkatavarat.

Lakko oli ohi puolilta öin. Lakkolaiset vetosivat lakiin, jonka mukaan järkeenkäypä terveysuhka on peruste työstä kieltäytymiselle.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.