Mainos

Kiikalan tuhoisan turman syystä ei vielä tietoa

Säiliöauton ja asuntoauton yhteentörmäystä tutkivat poliisi ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta. Eilen sattuneessa turmassa saivat surmansa neljä aikuista ja kaksi lasta.

Salon poliisi jatkaa Kiikalassa eilen sattuneen tuhoisan liikenneonnettomuuden tutkimista. Kuusi kuolonuhria vaatineen turman syystä ei vielä ole tarkempaa tietoa. Turmaa tutkii myös liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta.

Asuntoauto romuttui törmäyksessä niin rajusti, ettei vielä ole saatu varmuutta edes siitä, kuka autoa ajoi. Kuski oli todennäköisesti auton omistaja, vuonna 1944 syntynyt turkulaismies.

- Täyttä varmuutta ei ehkä saada koskaan, sanoo Mauri Mäkynen Salon poliisista.

Selvittämättä jää ehkä myös se, missä muut autossa olleet istuivat ja käyttivätkö he turvavöitä.

Poliisi epäilee, että ainakaan säiliöauton kuljettaja ei käyttänyt turvavyötä, sillä hän lensi ulos ohjaamosta sen jälkeen kun se oli törmäyksen voimasta irronnut alustastaan.

Onnettomuuspaikalla on vaihtuva nopeusrajoitus. Onnettomuushetkellä se oli 80 kilometriä tunnissa. Rekan nopeus oli hieman alle sallitun. Merkkejä asuntoauton mahdollisesta ylinopeudesta ei Mäkysen mukaan ole.

Silminnäkijöitä kuultiin kotipaikkakunnilla

Poliisi kuuli neljää onnettomuuden silminnäkijää tänään. Jokainen oli kuultavana omalla kotipaikkakunnallaan.

- Uskon vakaasti, että tiedämme kaiken oleellisen tapahtumien kulusta, sanoo Mäkynen.

Jo eilen silminnäkijät kertoivat poliisille, että Helsingin suunnasta tulossa ollut asuntoauto oli ensin käynyt vastaantulevan liikenteen kaistalla. Sen jälkeen se oli siirtynyt nopeasti tien oikeaan reunaan, mutta ajautunut sitten jälleen vasemmalle suoraan säiliöauton eteen.

Asuntoauto oli matkalla Espoosta Turkuun. Säiliöauto oli hakenut Raisiosta 40200 kilon vehnäjauholastin ja oli viemässä sitä Kotkaan.

Asuntoautossa kuolivat isovanhemmat, heidän tyttärensä ja kaksi hänen lastaan. Isovanhemmat olivat syntyneet vuonna 1944 ja 1947. Heidän Liedossa asunut tyttärensä oli syntynyt vuonna 1971 ja hänen tyttärensä vuonna 2002 ja poikansa 2006.

Surmansa saanut säiliöauton kuljettaja oli syntynyt vuonna 1965 ja kotoisin Pohjanmaalta Vähästäkyröstä.

Sumppu moottoritietyömaan välissä

Onnettomuus sattui osuudella, jossa Turku-Helsinki-moottoritien rakennus on vielä kesken. Valmiina sen pitäisi olla ensi syksynä. Mäkynen luonnehtii tieosuutta sumpuksi.

- On väärin sanoa, että se on vaarallinen, mutta se voi yllättää moottoritieltä tulevat, etenkin jos he eivät tunne tietä. Ajonopeus pitäisi kuitenkin aina sovittaa olosuhteiden mukaan, Mäkynen painottaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.