Kieltäytymisistä viis! Nuorissa Leijonissa riittää mielenkiintoa, kiitos NHL-superlupauksen – "Puhutaan erittäin hyvästä pelaajasta"

Tapaninpäivänä alkaviin nuorten MM-kisoihin valmistautuvan Suomen joukkueen ympärillä on riittänyt kuhinaa ja käänteitä viime päivien aikana. Iso puheenaihe on liittynyt Kristian Vesalaisen päätökseen jättää kisat välistä. Kieltäytymisestä huolimatta Suomen joukkueessa riittää mielenkiintoa, ihan jo yhden pelaajan toimesta.

Kanadassa pelattavissa kisoissa kiekkoyleisön katseet kääntyvät muun muassa Suomen 17-vuotiaaseen superlupaukseen Kaapo Kakkoon. Eri ennakkoarvioissa Kakkoa on viety aivan ensi kesän NHL-draftin kärkivarausten joukkoon.

TPS-hyökkääjä Kakko on takonut alkukaudella 27 liigaottelussa tehot 9+11=20.

Kovien tehojen lisäksi Kakko on väläytellyt monipuolisuuttaan. Nuorten MM-kisojen alla Kakkoa, luontaista laitahyökkääjää, peluutettiin TPS:ssä sentterin roolissa.

Nuorten MM-kisoissa Kakko tarjoaakin Suomen joukkueen päävalmentajalle Jussi Ahokkaalle vaihtoehtoja.

– Hän on pelannut sentterinä myös meillä aikaisemmissa turnauksissa. Täytyy katsoa vielä, että miten tuon suhteen toimitaan. Se on aina hyvä tilanne, jos pelaaja pystyy pelaamaan eri rooleissa, Ahokas sanoo Kakosta MTV Urheilulle.

Nuorissa Leijonissa luontaisia laitahyökkääjiä on nähty aiemminkin keskellä. Paras esimerkki on Sebastian Aho, joka johdatti muutama vuosi sitten ikonista PuLAho-ketjua, laidoillaan Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi. NHL:ssä Aho siirrettiin tällä kaudella laidasta keskushyökkääjäksi.

– Tuo riippuu niin yksilöstä. Jollakin voi olla sellaisia vahvuuksia, jotka sopivat paremmin laitaan. Mutta fakta on se, että meidän pelaajat ovat yhä monipuolisempia, Nuorten Leijonien päävalmentaja Ahokas näkee.

Nuoresta iästä huolimatta Kakko kuuluu tulevissa nuorten MM-kisoissa Suomen avainpelaajiin joukkoon.

Kakko kerääkin kovaa ylistystä Ahokkaalta.

– Hän on erittäin esimerkillinen tapaus – fiksu nuori mies. Hän pelaa hyvin kiekolla ja pystyy suojaamaan sitä vahvasti. Puhutaan erittäin hyvästä pelaajasta, Ahokas analysoi.

– On kiva nähdä, että mitä kisoissa tapahtuu. Hienoa, että hän on meidän mukana. Toivottavasti Kaapo saa ja me saamme hänestä parhaan irti, Ahokas sanoo, ennakoiden jo tulevaa. 

Lue myös:

    Uusimmat