NHL-superlupaus Brad Lambert, 16, nimettiin Suomen MM-joukkueeseen – valinnan taustalta paljastus: "Jos rehellisiä ollaan…"

Tapaninpäivänä alkavissa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen joukkueesta löytyy yksi erittäin mielenkiintoinen yksilö. Turnauksen alla 17 vuotta täyttävä Brad Lambert on yksi Suomi-kiekon suurimmista lupauksista. Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen myöntää, että Lambertin MM-valinta ei ollut mitenkään kirkossa kuulutettu.

Lambert kuuluu niin sanottujen ”alaikäisten” ryhmään. Häntä kun ei pystytä varaamaan edes tulevan kesän NHL-draftissa.

Nuorten Leijonien päävalmentajan Antti Pennasen mukaan Lambert raivasi syksyn aikana tiensä MM-joukkueeseen.

– Jos rehellisiä ollaan, niin hän ei ollut välttämättä näin ylhäällä meidän kaavailuissamme kevään ja kesän aikana, mitä hän nyt on, Pennanen sanoo Lambertista MTV Urheilulle.

– Hän on pelannut nousujohteisen syksyn JYPissä, Pennanen lisää.

Lambert oli kesällä otsikoissa, kun hän vaihtoi Helsingin IFK:sta Jyväskylään JYPin paitaan. Tuolloin porua herätti se, miten Lambertin leiri oli väitteiden mukaan esittänyt peliaikavaatimuksia IFK:lle.

JYPissä Lambert on saanut vastuuta muun muassa nimekkäiden hyökkääjien Jani Tuppuraisen ja Jarkko Immosen rinnalla.

– Hänet on laitettu vastuulliseen rooliin. Se on vienyt häntä varmasti eteenpäin. Olemme laittaneet kehityksen merkille, Suomen U20-joukkueen päävalmentaja Pennanen sanoo.

Vahvuudet Suomen käyttöön

Syksyn 18 liigaottelussa Lambert on nakuttanut tehot 4+3=7. JYPin syksyn vaikeudet ovat heijastuneet myös nuoreen hyökkääjään, joka on pyrkinyt viemään peliään eteenpäin.

Nuorten Leijonien päävalmentajalla Pennasella on selvä näkemys siitä, missä Lambertilla riittää vielä työsarkaa.

– Kysymys on siitä, että miten hän pystyy tuottamaan vielä enemmän sellaisia voittamista tukevia asioita. En puhu pelkästään tehopisteistä, vaan siitä, että miten hän kamppailee, miten hän riistää kiekkoja ja millaisen puolustuspelipanoksen hän antaa joukkueelle. Nuo ovat varmasti sellaisia asioita, joita myös me haluamme nähdä. 

Mutta ei Lambert syyttä joukkueessa ole. 

– Hän on kiistatta lahjakas pelaaja. Luisteluvoimainen ja taitava kiekon kanssa. Hän tuo varmasti vahvuuksiaan myös meidän käyttöömme.

– Eli luisteluvoimaa, kovaa työmoraalia ja kiekollista taitoa. Hän pystyy luomaan aivan tuosta noin vain hyviä maalintekopaikkoja, Pennanen luettelee.

Nuorten Leijonien osalta MM-kisat alkavat tapaninpäivänä. Tuolloin vastaan asettuu Saksa.

Lue myös:

    Uusimmat