Koronavirus iskee nyt NHL-otteluihin – suomalaispomon joukkue uhmaa suosituksia

Laajasti leviävän koronaviruksen vaikutukset alkavat näkyä jääkiekon NHL-liigassa.

Jo aiemmin uutisoitiin, että San Jose Sharksin maaliskuun kotiottelut ovat uhattuna sen jälkeen, kun Santa Claran piirikunta Kaliforniassa kielsi suurten yleisötapahtumien järjestämisen maaliskuun loppuun saakka. Sharks tiedotti selvittävänsä maaliskuussa pelattavien kolmen kotiottelunsa järjestämistä ja tiedottavansa asiasta myöhemmin.

Nyt myös Philadelphia Flyersin ja Columbus Blue Jacketsin otteluiden yllä leijuu koronan uhka.

Philadelphian kaupunki kehotti tiistaina asukkaitaan välttämään suuria yleisötapahtumia. The Philadelphia Inquirer -lehden mukaan kaupungin terveysviranomaiset kehottivat ihmisiä välttämään yli 5000 ihmisen tapahtumia. Tapahtumien järjestämistä ei kuitenkaan ainakaan tässä vaiheessa kielletty, mutta viranomaiset suosittavat järjestäjiä kehottamaan katsojia pysymään kotonaan.

Suosituksista huolimatta Philadelphia Flyersin tiistain NHL-ottelu Boston Bruinsia vastaan Wells Fargo Centerissä pelattiin normaalisti yleisön läsnäollessa.

Ohiossa kuvernööri Mike DeWine puolestaan suositteli, että osavaltiossa urheilutapahtumat järjestettäisiin ilman yleisöä. Suositus koskee NHL:ssä osavaltion joukkuetta Columbus Blue Jacketsia.

General Manager Jarmo Kekäläisen Blue Jackets kuitenkin ilmoitti, ettei suositus vaikuta sen torstain otteluun Pittsburghia ja lauantain otteluun Nashvillea vastaan. Seuran tiedotteen mukaan sen kotiareenalla Nationwide Arenalla on keskitytty erityisen tarkasti kokonaisvaltaiseen siivoamiseen. Myös käsien desifiontiaineita on lisätty hallilla.

Blue Jackets kehottaa vieraitaan kuiteknin noudattamaan ohjeistusta, jonka  mukaan riskiryhmiin kuuluvien tulisi välttää suuria julkisia tapahtumia.

Lue myös:

    Uusimmat