Jukka Jalonen: ”Kyllä pelit on pelattu tältä kaudelta”

Korona pähkinänkuoressa – Tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta 1:55
Koronavirus pähkinänkuoressa – tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen uskoo, että kevään MM-kilpailut Sveitsissä perutaan. Jalosen mielestä kisojen peruminen olisi oikea ratkaisu.

Suomen jääkiekkoliitto tiedotti perjantaina, että Suomen ja Tanskan väliset maaottelut huhtikuun alkupuolella perutaan koronavirustilanteen vuoksi. Hallituksen torstaisen linjauksen mukaan yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet kielletään toukokuun loppuun saakka.

Otteluiden oli tarkoitus toimia maajoukkueen MM-leirityksen ensimmäisenä askeleena kohti toukokuun Sveitsin MM-kisoja. Jalonen sanoo, että MM-leiritys ei kuitenkaan ole ollut päällimmäisenä mielessä koronavirusuutisten keskellä.

MTV Urheilu tavoitti Jalosen Dallasista kotimatkalla Suomeen.

– Ei ole paljoa leirityksiä tullut ajateltua pariin päivään. Kyllähän ne taitavat peruuntua kaikki leiritykset, ei vain ensimmäinen viikko. Ja tuskin on kisojakaan, Jalonen sanoo.

– Kyllähän se on realismia, vaikkei mitään ole julkaistukaan, mutta eihän Sveitsikään ketään päästä. Eiköhän tässä urheilut vähäksi aikaa hiljene.

"Pelit on pelattu"

Pandemiaksi levinnyt koronavirus on pysäyttänyt urheilusarjat eri puolilla maailmaa. Kisaisäntä Sveitsi päätti kansallisen pääsarjansa ennen aikojaan. Jalosen mukaan hänellä ei ole virallista tietoa MM-kisojen kohtalosta, mutta pelaaminen näyttää erittäin epätodennäköiseltä.

– Eihän mikään 100-prosenttista ole, mutta niinhän se on, että ei niitä kisoja pelata. Ei sillä ole mitään merkitystä, ilmoitetaanko se kahden päivän päästä vai koska. Kyllä pelit on pelattu tältä kaudelta, Jalonen sanoo.

– En tarkemmin tiedä, mutta luulen, että Sveitsi tekee päätöksen ja ilmoittaa, että siellä ei jääkiekkoa pelata ja kansainvälinen liitto tulee sen jälkeen ulos.

Poika pysyy kotona

Jalonen korostaa, että MM-kilpailuiden peruminen olisi hänestä ainoa oikea ratkaisu vallitsevassa tilanteessa. Hän ei usko, että jääkiekko on päällimmäisenä pelaajienkaan mielessä.

– En usko, että kovin paljon pelaajatkaan ajattelevat lätkän pelaamista. Ei siitä sen kummemmin ole puhuttu, mutta samanlaisia ihmisiä kaikki ollaan. Jokainen varmaan ajattelee omaa, perheensä ja ystäviensä terveyttä, Jalonen sanoo.

– Kyllähän tämä pandemia on sellainen vitsaus, että on tärkeämpää saada se pysähtymään ja ihmiset pysymään terveinä. Urheilemaan ehtii myöhemminkin. Tilanne on se, mikä on.

Vaikka erittäin todennäköiseltä näyttävä MM-kisojen peruminen on viemässä kiekkoleijonilta kauden huipennuksen, jaksaa Jalonen hieman myös vitsailla asialla. Kisojen peruuntuessa Suomi säilyisi hallitsevana maailmanmestarina toisen vuoden putkeen.

– Jos tämän positiiviseksi haluaa kääntää, näinhän se on, että meillä on poika edelleen reilun vuoden hallussa. Vaikka ei tässä ylipäätään hirveästi huumoria ole.

Jääkiekon MM-kisat on alkuperäisen aikataulun mukaan tarkoitus pelata 8.–24. toukokuuta Sveitsissä.

Lue myös:

    Uusimmat