Kiekko-Espooseen on imua, vaikka sarjanousu Mestikseen asettaa taloudellisia haasteita: "Paljon on pelaajia, jotka haluavat mukaan"

Kiekko-Espoon hallituksen puheenjohtaja Ami Rubinstein sai iloisen uutisen vappuaattona, kun seuran sarjapaikka Mestikseen varmistui lisenssikomitean hyväksyttyä sen hakemuksen.

Kabinettinousu Suomi-sarjasta oli toivottu ja odotettu tieto Espoossa sen jälkeen, kun pelit Suomi-sarjassa tällä kaudella keskeytyivät koronavirusepidemian vuoksi.

– Tosi hienoa, että päästään ottamaan seuraava askel ja nousemaan Mestikseen. Siirtymä Suomi-sarjasta Mestikseen on aina haastava, ja erityisesti se on sitä tässä koronakriisin keskellä. Uskotaan toisaalta samalla, että meillä on sellainen organisaatio ja Espoossa sellainen yhteisöllisyys ja yritystuki, että tullaan siinä onnistumaan, Rubinstein kertoi MTV Urheilulle.

Yhteistyökumppanitilanne on koronapandemian vuoksi vaikea, Rubinstein myöntää.

– Jokainen varmasti tarkkaan katsoo omasta näkökulmastaan, mikä heillä itsellään on tilanne ja millaisissa asioissa he voivat olla mukana. Se nähdään nyt sitten, miltä se näyttää, kun päästään kunnolla liikkeelle.

Rubinsteinin mukaan Kiekko-Espoo ei ainakaan toistaiseksi ole joutunut sopeuttamaan talouttaan koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi.

– Mitään suurempia sopeuttamistoimenpiteitä ei ole tehty. Edetään kuukaudesta toiseen ja pyritään omaa sovittamaan toimintaa vallalla olevaan tilanteeseen.

Kiekko-Espoon joukkueen rakentaminen ensi kautta varten on vielä alkutekijöissään.

– Ollaan tietysti odotettu sitä päätöstä, mikä meidän sarjataso on ensi kaudella, sillä on tietenkin iso merkitys joukkueen rakentamiseen. Plus tietysti tämä tilanne, joka on sellainen niin kuin se on, Rubinstein toteaa.

Urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovitsin mukaan Espooseen on imua.

– Paljon on pelaajia ja ihmisiä, jotka haluavat olla mukana espoolaisen kiekon viemisessä eteenpäin. Se on näkynyt viimeisen kahden vuoden aikana hienosti, sarjanoususta seuratyöntekijöiden ja pelaajien puolesta innostunut Hirschovits summaa.

Ensi kauden tarkemmista tavoitteista Hirschovits tai Rubinstein eivät vielä halua puhua ennen kuin joukkueen rakentaminen on valmiimmassa pisteessä.

Potentiaalia Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa on.

– Pääfokus on siinä, että pystytään vakiinnuttamaan oma toiminta Mestis-tasolla. Tarkemmat urheilulliset ja taloudelliset tavoitteet asetetaan myöhemmin, Rubinstein sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat