Mainos

Kiasmassa Rotation 99-videofestivaali

Kiasma-teatterin syksyinen Rotation-videofestivaali tarjoaa sekä koti- että ulkomaisia tanssielokuvia, jotka antavat läpileikkauksen alkuaikojen kokeiluista tämän päivän uusimpiin saavutuksiin.

Kahden kansainvälisen sarjan voimin esitellään 90-luvun tanssivideoita. Mukana on pienimuotoisia teoksia nuorilta tekijöiltä sekä nimekkäiden koreografien uusia töitä. Jälkimmäisiä edustavat mm. hollantilaisen Anna Theresa de Keersmakerin Tippeke ja ranskalaisen Philippe Decoufleen Abracadabra.

Kotimaisia kuvia ja tekijöitä on otsikkona sarjalla, joka esittelee viime vuosina meillä tehtyjä tanssivideoita. Tekijöinä ovat mm. Milla Moilanen, Mikko Kallinen, Marikki Hakola, Hannu Hyttinen. Rotation 99 tuo Kiasma-teatterin näyttämölle myös eläviä esityksiä. Tuomo Railon ja Simo Heiskasen tanssiteos JAVA on syntynyt tiiviissä yhteistyössä videotaiteilija Sari Tervaniemen kanssa. Koreografi Ulla Koiviston ja ohjaaja Kiti Luostarisen yhteistyön tuloksena on valmistunut sarja tanssivideoita, jotka nähdään alkukuvana ennen Koiviston sooloteoksen Sade ja Kaari ensi-iltaa.

Videofestivaali alkaa huomenna ja päättyy 28. marraskuuta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.