Mainos

Kiander: Vakuudet heikentävät Suomen etuja

Euroryhmän maat hyväksyivät Suomen vaatimat Kreikka-vakuudet viime yönä Luxemburgissa. Euromaiden vakausrahaston johtajan Klaus Reglingin mukaan Suomi joutuu maksamaan hinnan haluamistaan vakuuksista.

Ilmarisen johtaja Jaakko Kianderin mukaan Suomen saamat Kreikka-vakuudet eivät ole kovin edullisia, mutta Kreikan talouskriisin hoitamisessa päästään nyt kuitenkin eteenpäin.

- Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nyt päästään toteuttamaan Kreikka-tukea. Siinä mielessä tällä on aika suuri merkitys, Kiander sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

Vakuusratkaisu on Suomea varten räätälöity ratkaisu, Kiander toteaa. Käytännössä Suomi on ainoa, joka haluaa tarttua tähän mahdollisuuteen. Kianderin mukaan Suomen saamat vakuudet heikentävät Suomen saamia etuja muihin tukea antaviin maihin verrattuna.

- Koska Suomi saa vakuuksia, se joutuu tyytymään hieman pienempään korkotuottoon, kun muut tukilainaa antavat maat. Lisäksi vakuuksien takaisinmaksamiselle tappion kohdatessa on sovittu aika pitkä aikaväli. Vakuus ei myöskään kata koko vakuussummaa, eli tilanne on aika lailla sama niiden maiden kannalta, jotka eivät saa vakuuksia ja jotka saavat paremman koron.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.