Mainos

Kfor-joukkoja rauhoittamaan Kosovon Mitrovican tilannetta

Väkivaltaisuuksien repimään kosovolaiseen Mitrovican kaupunkiin on päätetty lähettää lisää Kfor-joukkoja. Serbi- ja albaaniväestön yhteenotot ovat jatkuneet kaupungissa tänäänkin.

KFOR-sotilaita ja väestöä Kosovossa

Ranskalaisten rauhanturvaajien vahvistukseksi Mitrovicaan on määrätty saksalaisia ja italialaisia Kfor-joukkoja, kertoi Kfor-joukkojen komentaja kenraaliluutnantti Carlo Cabigiosu tänään.

Toistakymmentä ranskalaista rauhanturvaajaa loukkaantui päivällä heidän yrittäessään pitää serbejä ja albaaneja erillään toisistaan. Tuhatkunta mieltään osoittavaa albaania marssi tänään Mitrovicaa jakavalle sillalle, jota ranskalaiset Kfor-joukot vartioivat. Albaanijoukosta heiteltiin rauhanturvaajia kivillä ja palopommeilla.

Tarpeen vaatiessa Mitrovicaan voidaan lähettää lisäksi vielä brittiläisiä ja pohjoismaisia rauhanturvaajia, kenraali Cabigiosu kertoi Pristinassa. Suomalaisille Kfor-joukoille ei ainakaan tässä vaiheessa ole esitetty pyyntöä rauhanturvaajien lähettämisestä Mitrovicaan, kerrottiin pääesikunnasta. Aiemmissa yhteyksissä Mitrovican väkivaltaisuuksia rauhoittamassa on ollut myös suomalaisia Kfor-sotilaita.

Serbit ja albaanit ovat käyneet yhteenottoja Pohjois-Kosovossa sijaitsevassa Mitrovicassa jo pitkään. Maanantain ja tiistain uusien mellakoiden jälkeen Naton johtama Kfor julisti kaupungissa osittaisen ulkonaliikkumiskiellon. Väkivaltaisuudet yltyivät Mitrovicassa, kun 15-vuotias albaaninuorukainen sai maanantaina surmansa kranaatti-iskussa.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.