Kimi Räikkösenkin kanssa sijoituksista taistellut Kevin Magnussen oli ihmeissään auton vauhdin katoamisesta: "Muut Ferrari-moottorilla ajavat lensivät ohitseni suorilla"

Kuudennesta lähtöruudusta Formula ykkösten Bahrainin kisaan lähtenyt Kevin Magnussen kertoi, että vauhdin ylläpitäminen kilpailussa Haasin autolla oli toivotonta. Magnussen ajoi kisassa lopulta sijalle 13. 

Seitsemänneksi ajaneen Alfa Romeon Kimi Räikkösen kanssa sijoituksista taistellut Magnussen ei osannut sanoa, miksi vauhdin kanssa oli ongelmia. Kauden avauskisassa Haasin vauhti oli erinomaista ja Magnussen ajoi upeasti kuudenneksi. 

Magnussen oli huolissaan vauhdin radikaalista suunnanmuutoksesta. 

– Autossa ei vain ollut vauhtia. Kaikki oli toivotonta alusta loppuun asti. Suorilla ei ollut mitään mahdollisuutta puolustautua keneltäkään. Kisa oli täysin lohduton, Magnussen kertoi Autosportille.

– Olimme niin hyviä aika-ajoissa, että auton piti olla hyvässä kunnossa. Jokin ei kuitenkaan ollut kunnossa ja meidän täytyy tehdä kovasti töitä saadaksemme selville, mikä meni vikaan, Magnussen jatkaa.

Tanskalainen sanoo, että suorien heikko nopeus johtui mahdollisesti tallin korkean downforcen auton konseptista, jonka seuraamus on korkea vetovoima.

– Olimme hitaimpia suorilla. Muut Ferrari-moottorilla ajavat lensivät ohitseni suorilla, olimme hitaita ja sillä suoranopeudella se oli mahdotonta. Putosimme joka kierroksella, Magnussen toteaa. 

– Minulla ei ollut ollenkaan pitoa. Auto ei toiminut, se ei ollut kunnolla päällä. Liu'uin joka puolelle ja renkaat oli jatkuvasti lukossa. Täysin erilainen auto, kuin meillä oli aika-ajoissa. Se oli todella outoa, Magnussen päättää.

Formula ykkösten seuraava osakilpailu ajetaan Kiinassa 14. huhtikuuta.

Kaikki F1-viikonloput suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat