Mainos

Kevätkylvöt alkuun

Kevään tulo on hieman normaalia aikaisempi lähes koko maassa. Yöpakkaset ovat kuitenkin hidastaneet nurmien ja syysviljojen kasvun alkua.

Kevätviljojen kylvöt ovat pian alkamassa ja hieman etuajassa, arvioidaan ProAgria Maaseutukeskusten liitosta. Varsinais-Suomessa on kevätvehnän kylvöjä jo aloiteltu. Etelä- ja Väli-Suomessa kevätviljojen kylvöt alkanevat ensi viikolla. Uudellamaalla kauran kylvöjen arvioidaan alkavan jo tällä viikolla.

- Sokerijuurikkaan kylvöt alkoivat Varsinais-Suomessa ennen pääsiäistä ja kylvetty ala on jo useita satoja hehtaareja. Myös Uudellamaalla, Satakunnassa ja Etelä-Karjalassa sokerijuurikkaan kylvöt ovat alkaneet hieman normaalia aikaisemmin, kerrotaan kevään ensimmäissä kasvutilannekatsauksessa.

Kevään tulo normaalia aiempi

Kevään tulo on hieman normaalia aikaisempi lähes koko maassa. Yöpakkaset ovat kuitenkin hidastaneet nurmien ja syysviljojen kasvun alkua. Syysviljojen talvehtiminen näyttää tällä hetkellä normaalilta, joskin lopullisten havaintojen teko on vielä aikaista. Rukiin talvehtiminen on hieman tavanomaista heikompi Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Mansikka, herukka-, vadelma- ja omenakasvustot näyttävät talvehtineen hyvin koko maassa, mutta tilanne selviää lopullisesti vasta lähiviikkoina. Mansikka on aloittanut kasvunsa Etelä-Suomessa. Herukoiden ja omenan silmut ovat alkaneet vihertää Keski-Suomea myöten, mutta vadelma on aloittanut kasvunsa ainoastaan Lounais-Suomessa kaikkein lämpimimmillä kasvupaikoilla.

Varhaisperunan istutukset aloitettiin Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa huhtikuun alussa, ja ne on saatu lähes päätökseen noin viikkoa tavanomaista aikaisemmin. Nämä istutukset ovat täydessä vauhdissa Keski-Suomea myöten.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.