Mainos

Kestilän rengashallipalosta miljoonavahingot

Sitkeän palon sammutustyöt jatkuvat yhä. Palo aiheuttaa rengasyhtiölle ja rakennukset omistaneelle Kestilän kunnalle mittavat taloudelliset tappiot.

Tulipalo on tuhonnut Eko-turbo uusiorengas -yhtiön rengashalleja Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevassa Kestilässä. Tulipalossa tuhoutui kolme hallia, yksi varasto ja 21 000 rengasta. Myös kolme hehtaaria läheistä metsää paloi.

Palon jälkisammutus jatkuu edelleen. Palokunta on onnistunut rajaamaan tulen niin, että se ei uhkaa lähistön rakennuksia eikä varsinkaan rengashallien tuntumassa sijaitsevaa sahaa.

Palo aiheuttaa tuotantolaitokselle vähintään 3,5-4 miljoonan euron vahingot. Lisäksi Kestilän kunta joutuu tulevaisuudessa tiukille, sillä kunta omistaa palaneet kiinteistöt. Kunta ei vielä pysty tarkkaan arvioimaan vahinkoja, mutta jotain suuntaa kunnan budjetin kiristymisestä antavat hallien neliöhinnat. Uudelleen rakennettuna kiinteistöille tulee hintaa 500-600 euroa neliöltä.

Myös pienen kunnan työllisyydelle tulipalo oli kova isku. Tuotantolaitoksessa työskentelee noin 20 henkilöä, joille yritys järjesti heti kriisitilaisuuden. Heidän työnsä on nyt keskeytyksissä. Yritys aikoo kuitenkin jatkaa toimintaa.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Ympäristövahingot mahdollisia

Turma ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Palon sytyttyä viranomaiset kehottivat asukkaita menemään sisätiloihin ja sulkemaan ovet, ikkunat ja ilmastoinnit, koska renkaista lähtevä kaasu on erittäin myrkyllistä. Onni onnettomuudessa oli kuitenkin länsituuli, joka kuljetti myrkkypilven pois kylältä. Pilven alle jäi yksi maatila, mutta sitä ei tarvinnut evakuoida.

Ympäristöviranomaiset selvittävät myös tulipalon aiheuttamia mahdollisia ympäristövahinkoja, sillä tuotantolaitos sijaitsee pohjavesialueella. Ympäristötarkastaja Kalervo Ojalan mukaan vettä voi kuitenkin Kestilässä yhä turvallisesti juoda.

Tulipaloalueen lähellä sijaitsevat kaksi vedenottamoa on suljettu ja vettä saadaan naapurikunnista. Kolmannesta, kauempana sijaitsevasta vedenottamosta viranomaiset ottivat vesinäytteet ja ne on lähetetty Helsinkiin tutkittavaksi. Tulokset selviävät noin viikon päästä.

Viranomaiset tekevät myös maaperäselvityksen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 05.07.2005)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja