Kestää käsikranaatin ja tarkka-ampujan luodit, estää tunkeutujat räjähdyksellä: Stubbin uusi auto on kuin pyörillä kulkeva linnake

Tällainen on presidentin uusi virka-auto 0:33
Tällainen on presidentin uusi virka-auto.

Presidentti Alexander Stubbille hankittiin uusi panssaroitu virka-auto. Muun muassa HT Auto on kertonut, millaisia turvajärjestelmiä kyseiseen erityisvarusteltuun autoon kuuluu.

Tasavallan presidentille hankittiin uusi virka-auto, panssaroitu Audi A8 L Security quattro. Kokonaiskustannuksia hankinnalle tuli 1,1 miljoonaa euroa.

"Korkean suojaustason auto"

Audin verkkosivuilla A8 L Security -autoa kuvaillaan korkean suojaustason autoksi. Pressitiedotteessa hehkutetaan, että tämä neliveto on suunniteltu turvallisuusalan erityisen korkeisiin vaatimuksiin.

Audin nettisivuilla kerrotaan myös, että kulkuneuvoon on integroitu erittäin kovia ja kestäviä materiaaleja, kuten kuumamuovattua panssaroitua terästä, aramid-kuituja, keraamisia komponentteja sekä erikoisalumiiniseoksia ja monilevyistä lasia. 

Suorastaan "linnake"

HT Auto kertoo vuoden 2020 jutussaan, että auton turvallisuusjärjestelyt tekevät siitä suorastaan pyörillä kulkevan linnakkeen. A8 L Security painaa 3 875 kiloa, ja sen ympärillä on ylimääräinen panssarikerros. Autossa on suuttimia, jotka suojaavat tulipalolta.

Sivuston mukaan auto on testattu tarkka-ampujien tulitusta, käsikranaatin räjähdyksiä ja nopeaa tulitusta vastaan, ja siinä on myös panssaroitu laatikko takakontissa, jossa on elektroniikka sisäpuhelinta ja lisäakkua varten.

Kemiallisen hyökkäyksen varalta autossa on järjestelmä, jonka avulla hengitysilmaa voidaan kierrättää ajoneuvon sisällä tietyn aikaa. Tätä varten autossa on kaksi paineilmasylinteriä.

HT Auto kertoo lisäksi, että hätätilanteen sattuessa ovia ei voida käyttää tavanomaisella tavalla. Sivuston mukaan kulkuneuvon pyrotekninen järjestelmä laukaisee räjähdyksen, joka purkaa ovien saranat. Näin voidaan estää jotakuta tunkeutumasta autoon.

Autossa on tuplaturbo-v8-moottori. Auton huippunopeus on 210 kilometriä tunnissa. Auto kiihtyy nollasta sataan 6,3 sekunnissa.

HT Auto kertoo myös, että autolla voidaan ajaa jopa 80 kilometriä 80 kilometrin tuntivauhdilla renkaiden ollessa täysin tyhjät.

Katso myös video: Muistatko, kun Audin logo vaihtui?

Audille uusi logo 2:30
Syksyllä 2022 kerroimme, että saksalainen autovalmistaja Audi otti käyttöön uuden logon ja luopui kromista.

Lähteet: HT Auto, Audi.com

Lue myös:

    Uusimmat