Video: Luksusluokan panssari-Mersut suojaavat lähes miltä tahansa – hinta miljoonan

1:45

Saksalaisyhtiö Trasco valmistaa raskaan sarjan luksusajoneuvoja. Autot ovat varusteiltaan luksusluokkaa, eikä niiden kyydissä tarvitse pelätä luoteja tai raskaampienkaan ammusten vaikutusta.

Trasco on toimittanut panssariautoja jo 30 vuoden ajan maailman erilaisiin kriisipesäkkeisiin ja merkittävien henkilöiden käyttöön. Asiakkaisiin kuuluu muun muassa kuninkaallisia perheitä ja valtionpäämiehiä.

– Pääosa autoistamme tilataan Afrikkaan ja Lähi-itään. Asiakkaisiimme kuuluu poliitikkoja, yritysjohtajia ja diplomaatteja, Trascolta kerrotaan MTV Autoille.

Valikoimaan kuuluu suuria henkilöautoja, katumaastureita ja näiden pidennettyjä tai korostettuja versioita. Frankfurtin autonäyttelyssä Trasco esitteli pidennetyt S-sarjan Mercedes-Benzin ja saman merkin G-mallin.

– Näiden autojen hinta on noin miljoona euroa kappale, Trascon edustaja kertoi.

G-Mersu on tehty G63 AMG –mallin pohjalta ja maasturia on pidennetty 58 senttiä. Lisätilaa on saatu näin ovien käyttöön ja tavaratilaan.

Auton varusteisiin kuuluu iMac-pohjainen viihdejärjestelmä, jota voi ohjata iPhonella. Äänentoistosta huolehtii luksusmerkki Bang & Olufsenin laitteisto.

Panssarointi on luokkaa B6, joka tarkoittaa suurikaliiperisten kiväärien, kuten rynnäkkökiväärien tai “hirvikiväärien” luotien kestokykyä.

S-sarjalainen on pidennetty ja korotettu, se pohjautuu S600L-versioon, joka on alkuperäisenäkin pidennetty Lang-malli. Pituutta on tästä lisätty 50 senttiä ja korkeutta 10 senttiä. Panssarointiluokka on B6 ja autossa on puhkeamattomat renkaat ja sammutusjärjestelmät.

Auton jousitus on tehty uusiksi, että auton ajo-ominaisuudet ovat säilyneet lähellä alkuperäisiä tehdassäätöjä.

Trascon mallistosta löytyy panssariajoneuvoja henkilöautoista busseihin ja rekannuppeihin. Niihin on mahdollista saada panssarointeja standardeissa B4, B6, B7, VR6, VR7, VR9 ja Nato-standardin STANAG 1 sekä 2.

Esimerkkinä Stanag-panssarointiluokka 2 suojaa kiväärinluotien lisäksi kranaatin sirpaleilta ja tykinammuksen vaikutuksilta, jos etäisyyttä räjähdykseen on 100 metriä tai enemmän.

Trasco toimittaa myös autoja, joissa on varusteisto kaappauksen estämiseksi.

1:20

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja