Nähdäänkö Trumpin "Peto" myös Suomessa? 8-tonnisessa Cadillacissa muun muassa kyynelkaasutykki

1:27

Helsingissä ensi maanantaina järjestettäväVladimir Putinin ja Donald Trumpin huipputapaaminen tuo mukanaan Suomeen myös paljon suurvaltojen omaa ajoneuvokalustoa.

Donald Trumpin ajoneuvokalustosta puhuttaessa on hankala olla mainitsematta superautoa, The Beastia, jolla on yksi selkeä tavoite: suojella presidenttiä kaikilta mahdollisilta ulkopuolisilta uhkilta.

Cadillac-merkkinen The Beast on yksityiskohdiltaan täysin omaa luokkaansa. 

Kahdeksan tonnia painava, salaisen palvelun ohjastama limusiini on suojattu kemiallisia ja biologisia aseita vastaan. Ovet ovat niin järeää tekoa, ettei niitä pysty yksi ihminen avaamaan sisäpuolelta.

Auton panssarointi on ohuimmassakin kohdassa 13 sentin paksuinen. Bensatankkikin on panssaroitu: tankin sisältää löytyy vaahtoa, joka estää tankin räjähtämisen. Renkaat ovat tottakai puhkeamattomat ja ne on päällystetty kevlarilla. 

Auton sisältä löytyy satelliittipuhelin sekä suora linja varapresidentille ja Pentagoniin. Varustettuna on myös pumppuhaulikko, kyynelkaasutykki sekä kaksi pussia presidentin veriryhmän verta.

Auton ohjaamon ja matkustamon välillä on lasilevy, jonka vain presidentti pystyy avaamaan. Ainoa avautuva ikkuna on kuljettajan sivuikkuna, joka sekin tosin aukeaa vain muutaman sentin verran.

Tämän lisäksi mainittakoon, että auton 6,5 litrainen moottori kuluttaa noin 30 litraa dieseliä sadalla kilometrillä. Huippunopeudeksi on kerrottu 100 kilometriä tunnissa ja sen saavuttamiseen autolla menee noin 15 sekuntia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja