Mainos

Keskustelu oluesta kuohuttaa tunteita

Suomalaisten tunteet kuumenevat nopeasti oluen myynnistä puhuttaessa. Keskustelupalstoilla on ollut kiivasta sananvaihtoa aiheesta sen jälkeen kun ministeri Tuija Brax sanoi, että olisi valmis harkitsemaan myyntiaikoijen rajoittamista, mikäli sosiaali- ja terveysministeriö tekisi asiasta esityksen. Kaupan liitto on puolestaan sitä mieltä, että oluen myyntiaikoja ei saisi nykyisestä lyhentää.

Moni kummeksuu MTV:n uutisten keskustelupalstalla sitä, että ruokakaupoissa oluella ylipäätään on niin valtava rooli.

- Naurettavaa hommaa, jos ei ruoan myynnillä pärjää. On se kumma, että esim. Halpahallissa riittää asiakkaita, vaikkei kaljaa eikä edes tupakkaa myy, kirjoittaa eräs palstalla.

Jotkut puolestaan ovat sitä mieltä, että moni huoltoasema menisi konkurssiin, jos keskiolut siirtyisi Alkoon.

- Eihän huoltoasemilla taideta nykyään juuri muuta myydäkään bensan lisäksi kuin pikaruokaa ja olutta, kirjoitaa eräs vastaaja.

Joidenkin mielestä Suomessa kielletään jo liikaa asioita kansalaisilta. Toisten mielestä taas oluen myynti voitaisiin kieltää kokonaan, sillä Tallinnasta sitä tuodaan muutenkin.

- Kielletään kaikki, rajotetaan kaikkea, kielletään sitä ja tätä. Koska saamme tarpeeksi järkeviä ministereistä ja kansaedustajista? Ei ne aseet tapa vaan ihmiset, ei se viina tapa vaan ihminen itse ittensä.

- Ei haittaa vaikka myynti lopetettaisiin kokonaan. Tallinnasta ne haetaan muutenkin ja vahvempana.

Joillakin keskustelupalstalaisella näyttäisi olevan oluen myyntirajoituksiin jo ehdotuskin valmiina.

- Sopivaa olisi että alkoholia myytäisiin vain sunnuntaina 17.00-21.00 välisenä aikana. 1.6 - 15.9 alkoholin käyttö olisi kokonaan kielletty.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.