Mainos

Keskustassa vaaditaan paluuta köyhän asialle

Keskustassa perätään viikko vaalitappion jälkeen paluuta puolueen vanhaan iskulauseeseen eli köyhän asialla olemiseen. Nyt asialla ovat olleet keskustan nuoren polven kansanedustajat, ensimmäistä kauttaan eduskunnassa istuva keskustan varapuheenjohtaja Tuomo Puumala ja toisen kauden kansanedustaja Antti Kaikkonen.

Sekä Puumalaa että Kaikkosta pidetään keskustan puheenjohtajan pääministeri Matti Vanhasen mahdollisina haastajina keskustan vuoden 2010 puoluekokouksessa.

Keskustan verkkolehdessä Verkkoapilassa Puumala arvioi keskustalla olleen hieman vanhan hallituspuolueen väsymystä. Puolueen pitkän tähtäimen suunnittelu on hänen mielestään jäänyt hallitusohjelman toteuttamisen jalkoihin.

Puumalan mielestä keskustan pitäisi tehdä pesäeroa kokoomukseen, joka ajaa markkinaliberalismia. Puumalan mielestä markkinoida voidaan säädellä.

Puumalan haastattelu kirvoitti verkkolehdessä joukon kommentteja, joissa muun muassa arvioitiin, että oikeistovirtaus ei tuo keskustalle kannatusta, vaan huomio on kiinnitettävä muun muassa lapsiin, perheisiin ja köyhyyteen.

Vanhasta ja muita keskustan ministereitä arvosteltiin kommenteissa siitä, että heille neljän puolueen kompromissina syntynyt hallitusohjelma on alkanut olla sama asia kuin keskustan omat tavoitteet ja periaatteet.

Kaikkonen muuttaisi veroratkaisua

Puumalaa jyrkemmän pesäeron hallituksen linjana tekee Kaikkonen, joka kannanotossaan vaatii harkittavaksi, että osa ensi vuodelle kaavailluista veronkevennyksistä käytettäisiin köyhimpien tilanteen parantamiseen. Osa keskustalaisia vaati samanlaista painotusta pieni- ja keskituloisiin jo ennen hallituksen budjettiriihtä.

Kaikkosen mielestä keskustan viime vuosina harjoittamaa politiikkaa on arvioitava kriittisesti, vaikka erityisesti työllisyyden parantamisessa onkin onnistuttu.

- Esimerkiksi pieneläkeläisten, köyhien lapsiperheiden ja pitkäaikaistyöttömien asemaa on syytä parantaa, Kaikkonen toteaa kannanotossaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.