Mainos

Keskustanuoret: Kelan maksettava lapsentekorahaa

Keskustanuoret ehdottaa vauvabonuksen käyttöönottamista. Summaksi ehdotetaan noin 1000-2000 euroa ja se maksettaisiin kaikille alle 25-vuotiaille synnyttäjille. Summalla Keskustanuoret haluaisivat kannustaa nuoria hankkimaan perheen aikaisemmin.

– Vauvabonuksella nuoret perheet voisivat hankkia esimerkiksi lastenvaunut, pinnasängyn, hoitopöydän ja auton turvaistuimen perheen uudelle pienokaiselle, luettelee Keskustanuorten puheenjohtaja Antti Kurvinen.

Keskustanuorten mukaan taloudellinen epävarmuus on yksi keskeisiä syitä lykätä lasten hankintaa, vaikka muutoin elämäntilanne olisikin perheen perustamiselle suosiollinen.

Nuoret keskustalaiset muistuttavat, että synnyttäjien keski-ikä on kivunnut jo yli 28 vuoden. Alle 25-vuotiaita synnyttäjiä puolestaan on vuosittain enää 10 500.

– Vauvabonus olisi yhteiskunnalta selkeä viesti. Se kertoisi, että Suomessa arvostetaan lasten hankintaa ja halutaan varmistaa myös nuorten taloudelliset edellytykset lapsiperheen perustamiseen, taustoittaa Kurvinen esitystä vauvabonuksesta.

Keskustanuorten arvion mukaan uudistus tulisi maksamaan noin 10-20 miljoonaa euroa vuositasolla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.