Mainos

Keskustan Pekkarinen: Suomen liittyminen Emuun riippuu Ruotsista

Pääoppositiopuolue Keskustan sisäistä Emu-valmistelua vetävä Mauri Pekkarinen sitoo Suomen mukaanmenemisen Emun kolmanteen vaiheeseen Ruotsin kantaan. Keskustan ehdottomista Emu-vastustajista poiketen Pekkarinen veisi Suomen Emuun heti, jos Ruotsikin menee mukaan.

Esko Ahon johtama keskustan puoluehallitus nimesi Ahon aseenkantajan Mauri Pekkarisen valmistelemaan puolueelleen arvion Emun vaikutuksista. Tänään valmistuneessa väliraportissa paistaa silmään, että keskustajohdon kiusankappale, ankara Emu-vastustaja Paavo Väyrynen ei kuulu virallisesti kuultuihin asiantuntijoihin.

Pekkarisella on selvä näkemys siihen, mitä pitää tehdä, jos Ruotsi ei lähde heti Emuun. Pekkarinen sanoo, että mikäli Emu syntyy suppeana valuuta-alueena, Suomen olisi edullisempaa jättäytyä Emun ulkopuolelle.

Pekkarisen mielestä Suomi ei kuitenkaan voine jäädä pitkäksi aikaa Emun ulkopuolelle, jos muun muassa Ruotsi ja Englanti ovat mukana. Pekkarisen mukaan taloudellisten häiriöiden kielteiset vaikutukset eivät silloin olisi Suomen kannalta niin suuria.

Myös toinen, tosin keskustaa paljon pienempi oppositiopuolue otti tänään ehkä vähän yllättävän Emu-kannan. Nuorsuomalaisten ja Risto Kuisman eduskuntaryhmä näet vaatii Suomen hallituksen toimivan sen puolesta, että EU:n jäsenmaat lykkäisivät Emun kolmannen vaiheen toteuttamista. Heidän mukaansa Emun kolmannen vaiheen toteuttaminen nykytilanteessa säilyttää vanhentuneet verotus-, sosiaaliturva- ja työmarkkinarakenteet, eikä suinkaan ole askel niiden uudistamiseksi.
(MTV3/Timo Toropainen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.