Mainos

Keskustan Laaninen uskoo, että avioliittolakipäätös pitää

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen ei usko, että seuraava hallitus lähtisi kumoamaan eduskunnan ratkaisua avioliittolain muuttamisesta.

Laaninen kertoo, että laajaa keskustelua ratkaisun sitovuudesta keskustan piirissä ei ole käyty. Hänen arvionsa mukaan kuitenkin yleinen tunnelma on se, että asia ratkaistiin perjantain äänestyksellä ja sen mukaan eletään.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoi eilen, että avioliittolain muutos on mahdollista kumota, jos seuraavasta eduskunnasta ja hallituksesta löytyy siihen riittävästi tahtoa.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen ei usko, että mielipiteet muuttuisivat siihen suuntaan, että päätöstä lähdettäisiin muuttamaan.

– Jos katsoo yleistä asenneilmapiiriä, niin kyllä tämä varmasti vastasi kansan tahtoa, sanoo Laaninen MTV Uutisille.

Laaninen muistuttaa, että päätöksenteko lähti kansalaisaloitteen pohjalta.

– Olisi poliittisen järjestelmän toimivuuden ja uskottavuuden kannalta vähän kyseenalaista jos tätä lähdettäisiin nyt saman tien muuttamaan, toteaa Laaninen.

Laaninen arvioi, että avioliittolaki nousee jossain muodossa esiin vaalikampanjoinnin aikana, mutta jos eduskunta olisi päättänyt toisin, olisi asia noussut varmuudella keskusteluun.

– Minusta kaikkien kannattaisi asennoitua näin päin, että eduskunta on ratkaisunsa tehnyt. Kannattaisi politiikassa mennä eteenpäin ja keskittyä jo muihin asioihin, sanoo Laaninen.

MTV Uutiset ei tavoittanut tänään keskustan puheenjohtajaa Juha Sipilää kommentoimaan asiaa.

Sipilä ja valtaosa keskustan muista kansanedustajista äänesti eduskunnassa perjantaina samaa sukupuolta olevien avioliittoa vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.