Mainos

Keskusta luottaa yhä lyhyeen vaalikampanjaan

Pääministeri Matti Vanhasen hiipuva gallupsuosio lataa suuria paineita parin viikon päästä käynnistyvään Keskustan presidentinvaalikampanjaan. Puoluejohdon mielestä reilut kaksi kuukautta riittää kuitenkin erittäin hyvin kannatuksen tuntuvaan nostamiseen.

MTV3:n eilinen ei pääministeri Matti Vanhasta juuri mairittele. Vanhasta kannattaa presidentiksi enää 15 prosenttia suomalaisista, kun vielä huhtikuussaa pääministerin kannatus oli 20 prosentin luokkaa.

Keskustan kampanjapäällikkö Jari Flinck kuitenkin vakuuttaa, että Vanhasen suosio on riittävää.

- Meitä tyydyttää pääministerin saama suosio pääministerinä. Meitä tyydyttää se, että Vanhanen on tällä hetkellä arvostetuin, kunnioitetuin puheenjohtaja Suomessa poliittisella kentällä. Kun me pystymme sen kääntämään myös presidenttiehdokas Vanhasen kampanjaan, uskon että olemme hyvin vahvoilla.

Vanhasen tuntuva takamatka on herättänyt puolueen sisällä arvostelua liian lyhyestä vaalikampanjasta. Kun muiden puolueiden ehdokkaat ovat esillä, keskustan kampanja-avaus odotuttaa yhä itseään.

- Ei se tunnu virheeltä. Me mietimme tämän asian alun pitäen ja olemme pysyneet alkuperäisessä suunnitelmassa kaikesta hermostumisesta huolimatta. Uskon, että tämä kolme kuukautta tulee presidenttiehdokkaana antamaan Vanhaselle mahdollisuuden siinä määrin tulla esille, että toisen kierroksen kampanja päästään hyvin aloittamaan 16. päivä tammikuuta, Flinck jatkaa.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros käydään 15. tammikuuta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 15.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.