Mainos

Keskusta ja kokoomus valmiita verojen nostoon

Suurimmat hallituspuolueet keskusta ja kokoomus ovat valmiita verojen nostoon ensi vaalikaudella. Keskusta sanoo olevansa valmis verotuksen kiristämiseen, jotta yhteiskunnan laadukkaita palveluja voidaan ylläpitää.

Kokoomuksen mielestä veronkorotukset pitää tehdä niin, että ne eivät ole pois heikoimmassa asemassa olevilta.

Molemmat isot hallituspuolueet ovat myös valmiita leikkauksiin seuraavien vuosien aikana. Ne eivät vielä täsmennä, mitä palveluja tai etuisuuksia voitaisiin leikata, mutta pitävät tärkeimpänä, ettei etuuksia poisteta vähäosaisilta.

Sekä kokoomus että keskusta toivovat, että leikkausten ja veronkiristysten sijaan talouskasvu hoitaa julkisen talouden ongelmat eli ns. kestävyysvajeen isoilta osin.

STT kysyi kaikilta eduskuntapuolueilta niiden ratkaisuja seuraavan vaalikauden yhteen suurimpaan kysymykseen eli julkisen talouden rahoitusongelmaan.

SDP ja perussuomalaiset eivät halunneet kertoa omia vastauksiaan, vaikka muut puolueet niin tekivät. SDP haluaa odottaa tammikuussa valmistuvaa omaa talouspoliittista ohjelmaansa. Perussuomalaiset eivät puolestaan halunneet vastata parin päivän varoitusajalla ja ilman puoluehallituksen kokousta.

(MTV3 -STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.