Keskusta haluaa lapsilisiin korotuksia ja on huolissaan oikeusasiamiehen joulujuhlalinjauksesta – "Kristillisiä perinteitä on järkytetty erittäin järkyttävällä tavalla"

Keskusta esittää lapsilisiin korotusta syntyvyyden laskiessa.

Asiasta kertoi keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Eeva Kalli eduskunnan täysistunnossa.

– Syntyvyyden laskettua lapsilisiin kuluu nykyistä vähemmän rahaa. Voisimmeko yhdessä päättää, että käyttäisimme tämän syntyvyyden laskusta ”säästyvän” rahan lapsilisien tuntuvaan korottamiseen tulevaisuudessa? Kalli kysyi keskiviikkona eduskunnan täysistunnossa.

Eduskunnassa käytiin keskiviikkona keskustan aloitteesta ajankohtaiskeskustelu lapsi- ja perhemyönteisemmän Suomen rakentamisesta.

Kallin mukaan lapsi- ja perhemyönteisen yhteiskunnan rakentaminen on pahasti kesken.

– Parannettavaa on ainakin perheiden toimeentulossa, arjessa jaksamisessa, työn ja perheen yhteensovittamisessa sekä yhteiskunnan asenteissa ja arvostuksissa.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) kuvaili Kallin aloitetta järkeväksi, ja että asiaa mietitään hallituksessa. Hän kuitenkin lisäsi, että syntyvyyden laskussa ei ole kyse vain toimeentulosta, vaan ylipäätään näköalasta tulevaisuuteen.

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) sanoi tutustuvansa esitykseen huolella ja lisäsi, ettei ainakaan heti tyrmää sitä.

"Järkyttää perheiden turvallisuuden tunnetta"

Keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen liitti perhepoliittiseen keskusteluun apulaisoikeusasiamiehen tuoreen ratkaisun. Hoskonen kuvaili, että perheiden turvallisuuden tunnetta on järkytetty.

– Meidän kristillisiä perinteitä on järkytetty erittäin järkyttävällä tavalla ja ihmettelen sitä, että se tulee oikeusasiamiehen taholta. Perinteisten perhearvojen kunnioittaminen ja siihen turvaverkon rakentaminen on sen pienen ihmisen kannalta aivan varmasti kaikkein tärkein asia.

Viime viikolla apulaisoikeusasiamies katsoi ratkaisussaan, että kouvolalainen koulu toimi lainvastaisesti järjestämällä koulun joulujuhlan uskonnollisena tilaisuutena.

Apulaisoikeusasiamiehen mukaan koulun lukukauden päättäjäisjuhlan järjestäminen kirkossa on ongelmallista.

Kokoomus kaivoi kotitalousvähennyskortin

Kokoomus kaivoi taskustaan puolestaan kotitalousvähennyskortin. Kokoomuksen Petteri Orpo ja Kai Mykkänen kritisoivat jälleen hallitusta kotitalousvähennyksen heikentämisestä.

– Minusta on väärää perhepolitiikkaa kaventaa kotitalousvähennystä, sillä se on monille kiireisille lapsiperheen arkea eläville nuorille kodeille todella tärkeänä apuna arjesta selviämisessä, se on väärän suuntaista politiikkaa, Orpo sanoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja