Mainos

Keskuskauppakamari: Asenne naisjohtajuuteen ei muutu, jos naistenpäivää juhlitaan kynsien lakkauksella

Keskuskauppakamari otti naistenpäivänä kantaa naisjohtajuuden haasteisiin. Varatoimitusjohtajan mukaan merkittäville johtopaikoille ei saada naisia sukupuolikiintiöiden avulla.

– Naisjohtajuutta ei edistetä kiintiöillä vaan naisten roolia koskevien asenteiden tulisi muuttua kaikkialla yhteiskunnassa. Asenteet lähtevät varhaiskasvatuksesta, jossa perinteiset roolimallit näyttävät yhä olevan yhä voimissaan, kirjoittaa Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa.

– Esimerkiksi joissain päiväkodeissa naistenpäivää juhlistetaan tyttöjen kynsien lakkauksella ja koruaskartelulla, Linnainmaa kummastelee.

Kynsiin tuijottamisen sijaan Linnainmaa kannustaisi tyttöjä matemaattis-luonnontieteellisten aineiden pariin sekä myöhemmin opiskelemaan teknis-kaupallisia aloja.

Linnainmaa kehuu, että naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa on Suomessa kasvanut huimasti 10 vuodessa – 23 prosentin osuus on EU:n huipputasoa. Yhdelläkään suurella pörssiyhtiöllä ei kuitenkaan ole naista toimitusjohtajana, Linnainmaa harmittelee.

Keskuskauppakamari julkisti tänään 17 teesiään naisjohtajuuden edistämiseksi. Listalla ovat muun muassa päivähoitojärjestelmän joustavoittaminen niin, etteivät perhevapaiden kustannukset kasaudu naisten työnantajille.

Työnantajia Linnainmaa haluaa rohkaista etsimään johtajapotentiaalia myös yrityksensä naisista. Lisäksi eroon olisi päästävä 24/7-kulttuurista.

– Johtajankin osalta pitää riittää, että on tarvittaessa tavoitettavissa, muttei jatkuvasti tavattavissa, Linnainmaa toivoo.

Naisille Linnainmaa toivoo, että he luopuisivat ylikriittisyydestä itseään kohtaan. Myös "kympin tytön syndrooma" pitäisi heittää romukoppaan.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Talouselämä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.