Kesko valitti Tuko-päätöksestä

Kesko on ilmoittanut suullisesti EU-komissiolle valituksesta, jonka se on tehnyt EU-tuomioistuimeen Tuko-kauppaa koskevasta päätöksestä, komission virkamies vahvisti tänään. Keskon tapausta käsitellään EU:n piirissä seuraavan kerran huomenna, kun jäsenmaiden kilpailuviranomaisten komitea kokoontuu Brysselissä.

Komitea keskustelee EU-komissaari Karel van Miertin ehdotuksesta, jonka mukaisesti Keskon pitäisi käytännössä purkaa Tuko-kaupassa syntynyt keskittymä. Komissio on aiemmin sanonut, että lopullinen päätös Kesko-Tuko-yhteenliittymän purkamisesta on odotettavissa helmikuun loppupuoliskolla.

Luxemburgissa toimiva EU-tuomioistuin ei vielä tänään vahvistanut ottaneensa vastaan Keskon valitusta. Tiedotuspäällikkö Tom Kennedy huomautti, että asiakirjojen kirjaaminen vie aikansa. Ilmoitus jutun ottamisesta käsittelyyn ilmestyy kolmen-neljän viikon kuluessa EU:n virallisessa lehdessä. Kennedyn mukaan jutun käsittely tuomioistuimessa voi viedä pari vuotta.

Ei ole epätavallista, että yritykset valittavat EU-tuomioistuimeen komission päätöksistä. -Tällä hetkellä on kesken seitsemän vastaavanlaista tapausta, Kennedy kertoi.

EU-tuomioistuin voi mitätöidä komission päätöksen, mikäli komissio on ylittänyt toimivaltansa tai päätöstä ei ole tehty määrättyjen menettelytapojen mukaisesti, tai jos päätös on EU:n perussopimusten vastainen tai jos asian käsittelyssä on tapahtunut laittomuuksia.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat