Mainos

Kesko valitti Tuko-päätöksestä

Kesko on ilmoittanut suullisesti EU-komissiolle valituksesta, jonka se on tehnyt EU-tuomioistuimeen Tuko-kauppaa koskevasta päätöksestä, komission virkamies vahvisti tänään. Keskon tapausta käsitellään EU:n piirissä seuraavan kerran huomenna, kun jäsenmaiden kilpailuviranomaisten komitea kokoontuu Brysselissä.

Komitea keskustelee EU-komissaari Karel van Miertin ehdotuksesta, jonka mukaisesti Keskon pitäisi käytännössä purkaa Tuko-kaupassa syntynyt keskittymä. Komissio on aiemmin sanonut, että lopullinen päätös Kesko-Tuko-yhteenliittymän purkamisesta on odotettavissa helmikuun loppupuoliskolla.

Luxemburgissa toimiva EU-tuomioistuin ei vielä tänään vahvistanut ottaneensa vastaan Keskon valitusta. Tiedotuspäällikkö Tom Kennedy huomautti, että asiakirjojen kirjaaminen vie aikansa. Ilmoitus jutun ottamisesta käsittelyyn ilmestyy kolmen-neljän viikon kuluessa EU:n virallisessa lehdessä. Kennedyn mukaan jutun käsittely tuomioistuimessa voi viedä pari vuotta.

Ei ole epätavallista, että yritykset valittavat EU-tuomioistuimeen komission päätöksistä. -Tällä hetkellä on kesken seitsemän vastaavanlaista tapausta, Kennedy kertoi.

EU-tuomioistuin voi mitätöidä komission päätöksen, mikäli komissio on ylittänyt toimivaltansa tai päätöstä ei ole tehty määrättyjen menettelytapojen mukaisesti, tai jos päätös on EU:n perussopimusten vastainen tai jos asian käsittelyssä on tapahtunut laittomuuksia.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.