Mainos

Kesko luopuu Vaatehuoneesta ja Aleksi 13:sta

Kesko aikoo ensi vuoden aikana luopua Vaatehuone-ketjusta ja myydä Aleksi 13 -toiminnot Suomessa.

Vaatehuoneen kulmalla

Myös Ruotsin kenkämarkkinoilta Aleksi 13 vetäytyy vuoden loppuun mennessä. Ruotsissa sijaitsevat neljä kenkäliikettä lakkautetaan. Keskon päätös koskee vain näitä erikoisliikeketjuja, joiden osuus Keskon vaatevähittäiskaupan myynnistä edustaa noin viidettä osaa.

Keskon koko vaatekaupan vähittäismyynti oli viime vuonna 2,5 miljardia markkaa, josta valtaosa eli kaksi miljardia markkaa kertyi Anttilan ja Citymarketien myynneistä. Vaatehuonetoiminnasta luopumisen taustalla on sen kannattamattomuus Keskolle. Sen sijaan kauppiaskannattavuus on Kesko pukeutumisen johtajan Juha Ahtisen mukaan säilynyt hyvällä tasolla. Ahtisen mukaan järjestelyyn vaikutti keskeisesti myös Keskon vaatekaupan strategian täsmennys ja keskittyminen harvempiin ketjuihin.

Kesko keskittää jatkossa vaatteiden vähittäiskauppansa Anttilaan, Citymarketeihin ja Kesportiin. Vaatehuone-myymälät ovat itsenäisten K-kauppiaiden omistamia. Kesko on toiminut Vaatehuone-ketjun keskusyksikkönä; organisoinut ketjun kauppojen tavaran hankinnan, varastoinnin, logistiikan ja osin markkinoinnin. Kesko omistaa myös Vaatehuone-tavaramerkin.

Kesko pukeutumisen johtaja Juha Ahtinen kuitenkin sanoo Keskon olevan valmis myymään nimelliseen hintaan Vaatehuone-tunnuksen, jotta kauppiaat voivat jatkaa haluamassaan muodossa ketjun toimintaa.

Kauppiaat jatkanevat

Ahtinen uskoo Vaatehuone-kauppiaiden organisoivan toimintansa uudelleen esimerkiksi osuuskuntana. Tällöin Keskon rooliksi jää enää puhdas tukkukauppa. Ketjuun kuuluu tällä hetkellä 57 kauppaa, ja sen liikevaihto oli viime vuonna 370 miljoonaa markkaa. Kesko osti nelisen vuotta sitten Aleksi 13:n. Kauppaan sisältyi silloin Helsingin Aleksanterinkadulla sijaitseva erikoistavaratalo sekä yhdeksän pääkaupunkiseudun kenkäkauppaa. Tällä haavaa Aleksi 13:n liiketoiminta käsittää kahdeksan pukeutumistavarataloa sekä kolme erillistä laukku- ja kenkämyymälää.

Ahtisen mukaan Aleksi 13:n Suomen toimintojen tuloskehitys ei ole vastannut tavoitteita. Aleksi 13:n liikevaihto oli viime vuonna 213 miljoonaa markkaa. Myynnin taustalla on toimintojen ja voimavarojen keskittäminen Anttilan ja Citymarketin suuntaan. Varteenotettavaa ostajaa Aleksi 13:lle ei vielä ole. Ostajia etsitään sekä kotimaasta että ulkomailta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.