Mainos

Kesko aloittanut kahdet yt-neuvottelut – koskee lähes 600 työntekijää

2:10

Kesko on aloittanut kahdet yt-neuvottelut, joiden piirissä on kaikkiaan 570 työntekijää ja 114 kauppaa. Yhtiö ei ole ilmoittanut mahdollista vähennystarvetta.

Yt-neuvottelujen taustalla on yrityskauppa, jossa Kesko osti Suomen Lähikaupan Siwat ja Valintatalot, joita muutetaan nyt K-marketeiksi. Tarkoitus on saada pääosa urakasta tehtyä kevääseen mennessä. Yhteensä K-marketeiksi muuttuu vähintään 400 kauppaa, mutta osassa selvitetään, onko kauppatoimintaa mahdollista jatkaa kannattavasti.

Ensimmäiset yt-neuvottelut liittyvät kauppojen kannattavuuteen. Niiden piirissä on 259 henkilöä kaikkiaan 53 Siwassa ja Valintatalossa.

– Valitettavasti Suomen Lähikaupan verkostossa on mukana myös kauppoja, joissa emme ole löytäneet keinoa jatkaa liiketoimintaa kestävästi ja kannattavasti. Esimerkiksi kasvukeskusten vetovoima on vaikuttanut siihen, että kaikilla pienemmillä paikkakunnilla ei enää ole asiakkaita pienillekään kaupoille riittävästi, sanoo Keskon varatoimitusjohtaja Jorma Rauhala.

Toiset yt-neuvottelut liittyvät kauppoihin, joista kilpailu- ja kuluttajavirasto on velvoittanut Keskon luopumaan, koska viraston mielestä kaupat ovat ongelmallisia paikallisen kilpailutilanteen kannalta. Näiden yt-neuvottelujen piirissä on 311 ihmistä ja 61 kauppaa, joista kaikki yhtä vaille ovat Siwoja tai Valintataloja.

Kauppojen myynnistä on käyty neuvotteluja eri tahojen kanssa. Keskossa uskotaan, että osalle kaupoista löytyy uusi omistaja.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.