Mainos

Keskon yt-neuvottelut päätökseen: Yhteensä 51 Siwaa ja Valintataloa suljetaan, ainakin 206 irtisanotaan

Keskon Siwoja ja Valintataloja koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet ratkaisuun 51 kaupan sulkemisesta. Samalla päättyy 206 ihmisen työsuhde, tiedottaa Kesko.

Keskon mukaan irtisanomisen kohteeksi joutuville työntekijöille on tarkoitus tarjota töitä muista K-Market oy:n kaupoista tai muualta Kesko-konsernista.

Yt-neuvottelut alkoivat sen jälkeen, kun Kesko osti Siwa- ja Valintatalokaupat Suomen Lähikaupalta. Kauppoja ollaan muuttamassa K-marketeiksi

Keskon mukaan kaikkien Siwojen ja Valintatalojen toimintaa ei ole yrityskauppojen jälkeen kannattavaa jatkaa.

– Suomen Lähikauppa oli taloudellisissa vaikeuksissa ennen yritysostoa, ja yli 600 lähikaupan verkosto oli vaarassa poistua markkinoilta. Me olemme tyytyväisiä, että pystymme muuttamaan yli 400 entistä Siwaa ja Valintataloa K-Marketeiksi ja vahvistamaan kuluttajien arvostamia lähikauppapalveluja, Keskon varatoimitusjohtaja ja päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala kertoo tiedotteessa.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV velvoitti Keskoa luopumaan 60 kaupasta hyväksyessään yrityskaupan viime vuonna. KKV:n mukaan yrityskauppa olisi voinut nostaa hintoja tietyillä alueilla merkittävästi, mikäli myös myytäväksi edellytetyt 60 kauppaa olisivat jääneet Keskon omistukseen.

Keskon mukaan neuvotteluja kauppojen myynnistä on käyty ja niitä jatketaan edelleen. 

Yt-neuvotteluiden lopputuloksena myös myytäväksi määrättyjen kauppojen 212 työntekijää uhkaa irtisanominen, mikäli kauppoja ei saada myytyä kilpailijalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.