Mainos

Seppälä sulkee 14 myymälää – "Minun on vaikea ymmärtää"

Vaateliikeketju Seppälä on aloittanut 14 myymälää koskevat yt-neuvottelut. Pääluottamusmies on vahvistanut tiedot Palvelualojen ammattiliitolle (PAM).

Neuvottelujen syynä on myymälöiden vuokrasopimusten päättyminen, kertoo liiton sopimusasiantuntija Mia Suominen STT:lle. Neuvottelut on aloitettu torstaina, ja ne kestävät kuusi viikkoa.

Suomisen mukaan myymälöiden henkilökunta on ottanut tiedon neuvotteluista vastaan tyrmistyneenä ja surullisin mielin.

– Minun on vaikeaa ymmärtää, miten ihmeessä yhtäkkiä sopimukset loppuvat 14 paikassa samaan aikaan, Suominen kommentoi tilannetta.

Seppälällä on tällä hetkellä 91 myymälää Suomessa ja 18 myymälää Virossa. Suomessa yrityksellä on yli 500 työntekijää. Yt-neuvottelujen piirissä on 55 työntekijää.

Suomisen mukaan Seppälä on etsinyt koko ajan uusia toimitiloja, ja neuvottelut uusien löytämiseksi ovat käynnissä.

Hän kertoo, että alun perin neuvottelujen oli tarkoitus koskea vielä useampaa myymälää, mutta lista on pienentynyt, koska osalle liikkeistä on löydetty uusia paikkoja tai vuokrasopimuksia on jatkettu. 

Saneerauksia takana 

Suominen odottaa Seppälän pyrkivän löytämään mahdollisimman monelle suljettavan myymälän työntekijälle uutta työtä muista myymälöistä. Hän toivoo malttia ja harkintaa myös yritysjohdolta.

– Seppälän myymäläverkostoa on saneerattu viimeisten vuosien aikana, joten olettaisin verkoston olevan hyvässä myyntikunnossa. Odotan yrityksen johdon harkitsevan tarkkaan myymälöiden sulkemista eikä tekevän päätöksiä liian lyhytnäköisesti ja äkkinäisesti.

STT ei tavoittanut perjantaina Seppälän omistajaa ja toimitusjohtajaa Eveliina Melentjeffiä kommentoimaan neuvotteluja ja mahdollisia myymälöiden sulkemisia. Hän osti miehensä kanssa Seppälät Stockmannilta toissavuonna.  

Kauppalehti on kertonut aiemmin, että Seppälä sai ennen joulua kaksi velkomustuomiota, joiden summa on yhteensä yli 61 000 euroa. Seppälällä on ollut lehden mukaan aiemminkin maksuvaikeuksia.  

Yhtiön liiketoiminta on ollut useamman vuoden ajan tappiollista. Seppälän yt-neuvotteluista kertoi Iltalehti.  

Juttua päivitetty 6.1. klo 17:20: lisätty Suomisen kommentit. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.