Ensihoitajan vinkki aikuisille voi pelastaa lapsen hukkumiselta

Uimaopettaja: Tämä on ensimmäinen asia, joka sinun pitää opettaa lapsellesi uimaan mennessä 2:03
Katso videolta, mitä lapselle kannattaa opettaa heti ensimmäisenä, kun menette uimaan.

Lasta ei pidä jättää veden äärelle ilman valvontaa, muistuttaa ensihoitaja. Hän julkaisi videon vaarallisesta läheltä piti -tilanteesta toivoen, että aikuiset sopisivat selkeästi keskenään siitä, kuka pitää lasta silmällä veden äärellä.

Australialainen ensihoitaja Nikki Jurcutz muistuttaa, että lapsien valvomisesta veden äärellä pitäisi aina sopia tarkasti. Sanojensa painikkeeksi hän julkaisi videon, jolla uima-altaan luona kävellyt lapsi putoaa altaaseen. Kukaan ei videolla näy valvovan häntä tapahtumahetkellä, kertoo videosta uutisoiva New York Post.

Tämän videon lähetti minulle yksi seuraajistamme. Hän on lastenhoitaja ja tuossa on hänen pieni poikansa, Nikki kertoo videolla.

Lapsi putosi veteen eikä aikuisia näkynyt

Lapsi liikuskelee uima-altaan luona ja kyykistyy reunalle. Ketään muuta ei näy kuvassa ennen kuin pikkuinen koira kävelee ohi. Tämän jälkeen lapsi nousee ja liikahtaa niin, että putoaa altaaseen.

Lapsen äiti oli sisällä ja altaan luona oli kolme aikuista, mutta kukaan ei aktiivisesti seurannut pienen touhuja, hän selittää videolla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pikkuisen pudotessa veteen joku alkaa kirkua, mikä herättää muut huomaamaan, että pieni on pudonnut altaaseen.

Kolme aikuista ilmaantuu kameraan. Yksi heistä hyppää veteen ja nostaa lapsen pois sieltä. Muutamaa sekuntia myöhemmin lapsi on äitinsä sylissä.

"Minä olen nyt vahtivuorossa"

Nikki muistuttaa, että tässä olisi voinut käydä todella pahasti.

Ensihoitajan työssäni olen kuullut niin monien sanovan, että he luulivat jonkun toisen katsovan lapsen perään, hän sanoo.

Jotta vastaavaa ei pääsisi tapahtumaan, Nikki suosittelee vanhempia selkeästi ilmaisemaan toinen toiselleen, että kenellä on seuraavaksi vastuu lapsesta. Hän vertaa sitä tapaan, jolla lentäjät kommunikoivat keskenään siitä, kuka on milloinkin vastuussa lentokoneen hallinnasta.

Kuitatkaa, että "minä olen nyt vahtivuorossa", jotta kaikki tietävät, kuka on vastuussa, hän vinkkaa.

Katso myös video: Nämä ensiaputaidot pitäisi osata mökillä ja retkellä.

Nämä ensiaputaidot pitäisi osata mökillä ja retkellä 8:54
Viiden jälkeen selvitti, mitkä ensiaputaidot mökillä ja retkellä pitäisi osata ja mitä ensiapulaukusta olisi hyvä löytyä.

Lähteet: New York Post

Lue myös:

    Uusimmat