Mainos

Kesäviikonloppujen rajut onnettomuudet tyypillisiä nuorille

Kesäajan erityispiirre ovat varsinkin nuorten viikonloppuöiden liikennekuolemat. Liikenneturvasta kerrotaan, että ulosajoissa ja nokkakolareissa on usein samat perussyyt eli liian kova vauhti, alkoholi ja väsymys.

Kuolemaan johtaneiden liikenneonnettomuuksien määrä on tänä keväänä pysynyt aikaisempien vuosien tasolla, arvioi Liikenneturvan toimitusjohtaja Matti Järvinen.

Kesä on kuolemaan johtavien liikenneonnettomuuksien kannalta pahinta aikaa. Kesällä ajetaan enemmän kuin talvella, ja onnettomuuksia sattuu enemmän. Hyvissä ajo-olosuhteissa ajetaan usein rohkeammin. Väsyneenä ja yöaikaan ajaminen ovat myös kesäajolle tyypillisiä piirteitä.

- Varsinkin nuorten kohdalla kesäviikonloppuöiden kuolemat ovat kesän erityispiirre, kertoo Järvinen.

Alkoholikin voi olla mukana kuvassa. Rattijuopumisonnettomuuksia tapahtuu kesäaikaan enemmän kuin kylmemmillä keleillä.

Turvallisuus on pienten asioiden summa

Nokkakolarit, joissa ajaudutaan vastaantulevien kaistalle, tapahtuvat usein pääteillä. Ulosajot tapahtuvat tyypillisesti alemman tieverkon teillä.

- Ulosajoissa ja nokkakolareissa on usein samat perussyyt eli liian kova vauhti, viina ja väsymys, Järvinen muistuttaa.

Järvinen neuvoo lähtemään liikkeelle ajatuksella. Matkan ajankohtaa kannattaa miettiä, ja ajaa mahdollisuuksien mukaan hyvissä olosuhteissa, valoisan aikaan. Sään vaihdellessa ajotyyli pitää sopeuttaa muuttuneisiin ajo-olosuhteisiin.

- Olemassa olevien sääntöjen noudattaminen on kaikkein yksinkertaisin ohje. Ja kaikki autossa olevat turvavöihin, Järvinen opastaa.

Auton kuormauksella on myös merkitystä. Onnettomuustilanteessa on tärkeää, että kaikki irralliset tavarat ovat takakontissa.

- Pidetään turvallisuuskin mielessä eikä vaan se, että päästään nopeasti perille, Järvinen tiivistää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.