Mainos

Kesän pakettimatkat lähes loppuunmyyty

Etelän auringosta haaveilevien ei tänä kesänä kannata jäädä odottelemaan halpoja äkkilähtöjä. Pakettimatkoja on tarjolla kymmenkunta prosenttia vähemmän kuin viime kesänä ja tarjonnasta 70 prosenttia on jo myyty.

Pienennetyn tarjonnan takana ovat viime kesän karvaat kokemukset. Tarjontaa lisättiin, mutta kaunis kesä pakotti matkanjärjestäjät polkumyyntiin. Kesämatkoja Euroopan kohteisiin on tarjolla kaikkiaan noin 400 000. Tunisiaan ja Turkkiin matkoja on tarjolla 70 000.

Bulgaria kesän nousija

Suomalaisten kesäykkössuosikki on jo vuosia ollut Kreikka. Seuraavina kärjessä ovat Espanja, Italia ja Kypros. Tämän kesän uusi suosikki on Varnan Kultahietikko Bulgariassa. Varnaan matkustettiin paljon vielä 1980-luvun alussa. Sitten kiinnostus hiipui moneksi vuodeksi. Nyt se on alkanut viritä uudelleen.

Viime vuonna Bulgaria ei vielä mahtunut matkakohteiden top ten -listalle, mutta tämän vuoden tarjontatilastossa se on jo kahdeksannella sijalla. Matkatarjontaa Varnaan on lisätty liki 50 prosentilla.

Aktiivilomien suosio kasvaa

Kaikille ei kesälläkään riitä pelkkä löhöily. Purjehdusta, pyöräilyä, golfia ja muuta toimintaa tarjoavien aktiivilomien suosio on selvässä kasvussa, samoin kuin kulttuuri- ja kulinaarisia elämyksiä tarjoavien kaupunkilomien. Matkatoimistot arvioivat kaupunki- ja aktiivilomien osuudeksi kymmenisen prosenttia kesämyynnistä. Tarkkaa tilastoa ei ole, koska kaikki eivät käytä pakettimatkoja.

Kaupungeista suosituimpia ovat Praha, Budapest ja Barcelona. Kaupunkilomia myydään eniten pidennettyinä viikonloppulomina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.