Mainos

Kesän lämpöennätys lähellä - katso alueelliset ennusteet

Edessä on yksi tähän mennessä kesän lämpimimmistä viikonlopuista. Helteen lisäksi sunnuntaina saadaan kuitenkin paikoin myös sateita ja ukkosia.

Loppuviikon mökki- ja tapahtumasää on monin paikoin lämmin. Perjantai on kaunis, lämmin ja aurinkoinen päivä suuressa osassa maata. Lämpötilat ovat etelässä 20 asteen yläpuolella, pohjoisessa sen alle. Lapissa on runsaampaa pilvisyyttä ja siellä saadaan hajanaisia sadekuuroja.

Lauantai on vielä melko perjantain kaltainen päivä, mutta aavistuksen lämpimämpi.

– Etelänpuoleinen virtaus kuljettaa kuumempaa ilmaa Suomeen ja etelässä helleraja rikkoutuu lauantaina, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Kuitenkin jo lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, viimeistään sunnuntaiaamuna, helteen ja kostean ilman mukana Etelä-Suomeen kulkeutuu rajuja ukkoskuuroja. Kuurot ovat paikallisia ja niiden sijaintia on vaikea ennustaa. Sunnuntain sää on helteistä ja kosteaa, jopa tukalan kuumaa, sillä lämpötila voi paikoin nousta 30 asteeseen. Pohjoisessakin päästään lähelle hellelukemia, mutta ukkoset eivät yllä sinne asti.

– Kesän lämpöennätys on mahdollinen sunnuntaina. Lämpimintä on Itä-Suomessa, sanoo Miina Manninen.

Kesän tähän mennessä korkein lämpötila on 28,5 astetta, joka mitattiin Hämeenlinnassa 8. heinäkuuta.

Viikonloppu on jälleen täynnä kesäisiä tapahtumia. Kotkassa vietetään Meripäiviä, Turussa Down By The Laituri -festivaalia ja Tampereella ovat käynnissä niin Asuntomessut kuin Kukkaisviikotkin.

Helteet jatkuvat näillä näkymin maanantaina koko maassa ja ukkosia saadaan paikoin. Tämän hetken ennusteen mukaan kylmä rintama painaa helteet Suomen itäpuolelle tiistain aikana.

Katso alueelliset sääennusteet viikonlopuksi:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.