Mainos

Kesällä irtisanoutunut Nokian luottamusmies: Vain hinta oli yllätys

Pitkään Oulun tuotekehitysjaoksen vetäjänä toiminut entinen luottamusmies Mikko Merihaara ei yllättynyt Nokian puhelinliiketoiminnan myynnistä.

– Oikeastaan vain hinta oli yllätys. Sitä veikkailtiin taannoin noin 10 miljardiksi, mutta silloin tosin mukana oli muitakin Nokian osia, sanoo Merihaara.

Hän lähti Nokiasta loppukesällä kyllästyttyään jatkuviin yt-neuvotteluihin. Uralle osui peräti 30 yt-neuvottelut, nyt hän katselee niitä sivusta.

– Tämä kauppa oli odotettu oikeastaan siitä asti, kun (Stephen) Elop nousi toimitusjohtajaksi. Pikkuhiljaa on eri toiminnot järjestetty eri paikkakunnille siten, että älypuhelimet ja peruspuhelimet tehdään eri paikoissa ja kaikki yksiköt ovat erillään sillä tavalla, että ne on helppo myydä, sanoo Merihaara.

Hän näkee nyt tehdyssä kaupassa sekä mahdollisuuksia että uhkia.

– Kaikki on kiinni Microsoftin strategiasta. Mitä se tekee Euroopassa oleville peruspuhelinten tuotekehitysyksiköille – siirtääkö kaikki Kiinaan vai alkaako tehdä tablettitietokoneita.

Merihaara näkee myös pientä toivoa Oulun osalta.

– Microsoft saattaa perustaa jonkun oman yksikön tänne Ouluun, vaikka se veisi peruspuhelimet täältä pois – ehkä tablettien suunnitteluyksikön. On tässä pieni mahdollisuus myös Oululle, sanoo Merihaara.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.