Kesäkeleille oikeat renkaat - nastat pitäisi jo olla varastossa

Aurinko paistaa, tiet on kuivia ja puhtaita. Ei kai autossasi kolise vieläkin nastat alla?

Lain mukaan nastarenkaat tulee vaihtaa viikko toisen pääsiäispäivän jälkeen. Tämä siis tarkoittaa, että nastarenkaat olisi pitänyt vaihtaa kesäisiin korvikkeisiinsa viimeistään toukokuun toinen päivä.

Jos sääolosuhteet pakottavat, renkaiden vaihdon voi tehdä myöhemmin. Nyt näin ei ole ainakaan eteläisessä Suomessa.

Euromasterin operatiivisen johtajan Toni Lindforsin mukaan autoilijat noudattavat lakia hyvin, ja suurimmalla osalla on jo kesärenkaat autossa alla.

– Onhan se vähän kummallinen laki, kun liittyy niin voimakkaasti pääsiäiseen, Lindfors sanoo.

Lindforsin mukaan tässäkin asiassa löytyy muutamia mattimyöhäisiä, mutta ainakin Euromasterin varastot ovat tyhjillään säilytettävistä kesärenkaista.

– Suuri osa vaihtaa renkaat tietysti itse, joten on hankala arvioida. Mutta eipä nastoja enää paljon liikenteessä näe tai kuule, Lindfors sanoo.

Poliisi eri linjoilla

Liikennevalvonnan tiedottaja Jussi Pohjonen Liikkuvasta poliisista puolestaan kertoo, että heidän havaintojen perusteella nastarenkaat tuntuvat vielä monella napisevan.

Pohjonen on yhtä mieltä Lindforsin kanssa suomalaisten lainkuuliaisuudesta, mutta tänä keväänä moni on jättänyt hänen mukaansa renkaanvaihdon poikkeuksellisen myöhään.

Poikkeuksellisen myöhäinen renkaiden vaihtoaika on johtanut siihen, että ihmiset ovat siirtäneet ja siirtäneet renkaiden vaihtoa entisestään.

Pohjonen kertoo, että poliisi puuttuu nastarenkaiden käyttöön tapauskohtaisesti antamalla huomatuksen tai rikesakkoja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat