Mainos

Kesäisin otetaan lähes puolet vuoden kuvista

Suomessa otetaan vuosittain noin 180 miljoonaa valokuvaa. Kesäkuvia niistä on 45 prosenttia. Digikuvien osuus on kolminkertaistunut joka vuosi 1990- luvun puolivälistä lähtien mutta suuri enemmistö on kuitenkin vanhan tyylin filmirullasta tehtyjä.

Keravalla olevassa filmilaboratoriossa kehitetään vuosittain 200 miljoonaa valokuvaa eli enemmän kuin kaikki Suomen kuvat yhteensä. Se johtuu siitä, että Pohjoismaiden lisäksi Keravalla kehitetään kuvia myös kaikkiin Baltian maihin. Kuvien aiheet ovat maasta riippumatta kuitenkin samoja.

-Kyllä se suosituin on lapset, lapsiperheet, luonto, lemmikit ja sitten juhannus tietenkin, kertoo Ifi Oy:n tuotantopäällikkö Kimmo Virtanen.

Digitaalikuvaus on tehnyt rajusti tuloaan viimeiset viisi vuotta.

-Digikuvauksen osuus tällä hetkellä on noin 10 prosenttia mutta kasvussa edelleen. Noin 18 miljoonaa kuvaa menee jonkinlaiseen digimuotoon, Virtanen selvittää.

Suomessa valokuvan tekijöille riittää töitä, koska olemme Euroopan ahkerimpia näpsäyttelijöitä, kertoo Virtanen.

-Aivan huippumaita -ehdottomasti- , kärkikolmikossa, ja kyllä ne vahvimmat maat löytyy Skandinaviasta. Tulevaisuuden kuvamaailmakaan ei pysähdy paikoilleen.

-Tulossa on ehdottomasti lähes kaikille tuottajille Internet-albumit, jolla digikuvia voi ladata, lisätä albumiin kotoa, mutta myös sieltä löytyvät filmistä valmistetut kuvat, sanoo Virtanen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.