Mainos

Kesäisiä sateita – lämmin sää pitää pintansa

Epävakainen sää valtaa alaa monin paikoin pitkin Suomea. Sateet ovat kuitenkin hajanaisia, joten poutaakin on luvassa.

– Tiistaina maan länsiosassa tulee kesäsateita ja myös pääkaupunkiseudulla on sadekuurojen mahdollisuus olemassa pitkin päivää. Sen verran hajanaisia nuo sateet kuitenkin ovat, että aurinkokin pääsee pilkistämään aika ajoin. Lapin koillisosassa voi jyrähdellä ukkonen, povaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Itä-Suomessa voi paikoin olla helteistä tiistaina. Sateisillakin alueilla on melko lämmintä, sillä lämpötila ei laske juurikaan alle 20 asteen.

Yöllä Suomen länsiosien ylle levittäytyy voimakas sadealue, joka liikkuu keskiviikkoaamun tunteina itää kohti. Paikoin voi tulla myös ukkosia. Varmimmin auringonsäteet ilmestyvät Lappiin ja maan itäosaan, jossa on myös helteistä monin paikoin.

Päivä on sateinen itäiseltä Uudeltamaalta Pohjois-Pohjanmaata kohti ulottuvalla vyöhykkeellä. Sadealueen jälkipuolella sää poutaantuu, jolloin esimerkiksi Pohjanmaalla saatetaan mitata hellelukemia.

– Torstaina sekä länsirannikolla että itäisimmässä Suomessa saadaan nauttia auringonpaisteesta. Sateiden tarkemmasta sijainnista ei ole vielä varmuutta, rintamavyöhyke saattaa liikkua samoilla alueilla kuin edellispäivänä. Sateella lämpötila on 17 ja 20 asteen välillä, aurinkoisilla alueilla hellelukemissa, Markus Mäntykannas sanoo.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.