Kerttu Niskanen nuiji Krista Pärmäkosken miten tahtoi – Rukalla tärähtää? "Pyörii yleensä vain paremmin"

3:15
Kuuntele videolta Kerttu Niskasen tunnelmat maailmancup-avauksen alla.

Kerttu Niskasen ylle on lupa sovitella suomalaisnaisten ykköskaapua, kun Rukalla avataan viikonloppuna pellit maastohiihdon maailmancupissa. Vahvavireinen Niskanen on pyöritellyt maailmancup-kauden alla mehevän taikinan, joka on yhä kohoamassa.

Niskanen oli viime viikonloppuna suorastaan ylivoimaisessa liidossa Taivalkoskella Suomen cupin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa. Niskanen löi Riitta-Liisa Roposen 26,3 sekunnilla ja Krista Pärmäkosken 29,1 sekunnilla. Vaikka Pärmäkoskella olikin alla sairasteluja, näyttö oli yhtä kaikki vakuuttava.

Niskanen herkuttelee sillä, että nyt pääsee mittaamaan omaa iskua myös muiden maiden huippuja vastaan.

– Hyvä harjoituskausi on alla. Sillä tavalla levollinen ja luottavainen fiilis on tästä talvesta. Taivalkosken Suomen cup -viikonloppukin kertoo sen, että aikataulussa ollaan, Niskanen sanoi MTV Urheilulle.

Ja:

– Yleensä kone pyörii vain paremmin, kun saa kisoja alle. Sanotaan, että nyt on hyvä startti kauteen. Tästä lähdetään vain parantamaan.

Hiihto hanskoissa

Sijoitustavoitteita Niskanen ei ole tavannut maailmancupin avausviikonlopulle asetella, eikä hän tee sitä nytkään. Hän toivoo se sijaan "hiihdon pysyvän hanskoissa".

Tämä tarkoittaa sitä, että Niskanen saisi hyvin itsestään irti, ja meno olisi kuitenkin rentoa.

Naisilla on ohjelmassa tänään perjantaina perinteisen sprintti, lauantaina 10 kilometrin perinteisen kisa ja sunnuntaina 10 kilometrin takaa-ajo vapaalla hiihtotavalla.

"Harmi"

Yleisöä ei koronatilanteen vuoksi oteta tänä vuonna paikan päälle.

– Se on harmi. Yksi parhaimmista jutuista on ollut Rukalla hurja yleisö, joka mylvii varsinkin stadionalueella. Hiljaista tulee varmaan olemaan, mutta uskon, että mylvivä yleisö on television toisella puolella. Kyllä ihmiset elävät varmasti hengessä mukana, vaikka he eivät täällä paikan päällä ole, Niskanen sanoi rempseästi käsiään kameralle heilutellen.

2:57
Krista Pärmäkoski on Rukalla maltillisin odotuksin, eikä odottele palkintokorokesijoituksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja